Jag älskar...

min design gjord av Pink Winter, som råkar vara min sambo som jag också älskar, blev mkt kärlek här nu;)

Sverige vann, ursäkta, krossade Ryssland med 5-0, helt underbart, snacka om en schysst avslutning på det här året;)

Nu ska vi glutta på tv:)

Från och med nu....

...och fyra timmar framåt har jag överlåtit min blogg till Pink Winter som ska "pimpa" min blogg efter hennes egen smak, ska bli spännande att se vad hon hittar på:)

Jag hann....

...blogga lite till:)

Nu har köttet legat i marinad tillräckligt länge och potatisen är redo att stekas, Camilla puttarar av hunger så hon ska få sig lite mat nu. En annan fattar varför jag borde fastat efter nyår:)  Jag tror att maten blir sjukt god men jag är lite förbaskad över alla snorungar som smäller smällare precis under balkongen, men vem kan vara sur en dag som denna, äntligen blir vi av med den där förbaskade 08 och får en vacker 09;)

Det blev ingen Pommac - men päronsoda funkar också

Det fanns ju ingen pommac på ÖB så vi får nöja oss med vanlig dricka, men det går väl lika bra att skåla med päronsoda, eller?

Idag är en bra dag här på hemmaplan, som det oftast är också. Vi tog en jättelång promenad alla tre (eller ja, fyra är vi ju snart), vilket var väldigt skönt. Jag tror att det kommer bli fler promenader nu när man ska sluta röka, då blir man inte ens sugen. Jag tror att det blir mindre kaffe också, går liksom hand i hand det där.

Just nu laddar jag för Sveriges match mot Ryssland i JVM kl 20:30, det blir min nyårsafton. Jag pratade med pappa nyss, gillar verkligen när han ringer och vi får snacka lite skit. Nu hade tändanordningen på hans pelletsbrännare gått och servicekillarna var borta hela helgen så han ska tända den manuellt nu, jag hoppas inte att huset sprängs i bitar.

Nu ska jag påbörja Camilla och Isabellas nyårssupé och om jag inte hinner blogga det här året mer så vill jag önska alla i min familj, vänner och glada läsare ett riktigt gott nytt år:)

Pommac

Nu ska det inhandlas Pommac till nyåret, mycket mer blir det inte, men skåla in det nya året med Pommac ska vi, det kan jag lova,

Dessa nyårslöften

Varje år gör man samma misstag, man är väldans optimistisk på nyårsafton så blir man bara besviken sen, men lär man sig till året därpå? Knappast, men det är lite charmigt också.
Förra nyår lovade jag att jag skulle sluta röka så jag tror att jag kör på det i år igen, för nu VILL jag verkligen sluta. Det har blivit en drog på allvar och jag vill inte dö i lungcancer utan leva för mina barn, så nu får det vara nog. Det kommer särkerligen inte funka men jag kan ju gärna inte sluta försöka.

Mitt andra löfte som jag KOMMER hålla är mitt löfte till Camilla och Isabella (snart bebis också) att vara en bättre sambo och pappa. Jag ska försöka finnas där för er mer än jag gjort i år, kanske har de blivit lite bättre i slutet av året men inte tillräckligt bra. Detta är mitt viktigaste löfte.

Mitt tredje löfte blir att göra allt jag kan för att bli VÄRLDENS BÄSTA PAPPABLOGGARE, det är steg ett till WORLD DOMINATION ;)

 

God morgon - årets sista dag

Idag är det årets sista dag, vilket känns jätte skönt, är så trött 2008. I morse vaknade jag ganska tidigt och har haft tid att bara vra hela morgonen medens Camilla snarkat som ett ånglok och Isabella haft konsert på sitt rum. Idag blir det inte många knop, blir lite städning (som vanligt) och annat småpyssel. Naturligtvis blir det lite bilder på Isabella och kanske en liten filmsnutt, naturligtvis ska jag kommentera mina favvobloggar som en tok;)

Dolly Parton är väldigt smart

Jag är väldigt imponerad av kvinnor som tar sig fram i ett ganska mansdominerat samhälle, jag tycker det är coolt, kanske för att jag innerst inne är en kvinna eller för att jag inte tål stora delar av den testosteronpumpade samhället, välj själv. Vad föranleder detta då?
Jo, jag satt precis och tittade på SVT och Dolly Parton-konserten som rullat mest hela kvällen. Jag blir imponerad för att hon under så lång tid varit medveten om vad som säljer, en underbar röst (skulle kunna rimma här men jag avstår) och ett par silikonimplantat. Det vore rent av korkat att påstå att Partons talang inte hade spelat någon roll men det vore också dumt att påstå att hennes bröst inte har en del i framgången, oavsett vilket så är det en smart kvinna, hon var den första, någon gång på 60-talet som fattade att stora bröst funkar på män. Hon opererade sig och resultatet av det ingreppet plus hennes fantatsiska förmåga att skriva hits som "I will always love you" och "9 to 5" har resulterat i lång karriär som bara blir bättre och bättre ju äldre hon blir. Av den här anledningen blir jag vansinnig när Blondinbella av alla jämförs med den intelligens Dolyy hade på 60-talet. Det finns inget i det BB gör som ingen av oss ksulle klara, vi gör det ju dagligen, med skillnaden att vi skriver intressanta bloggar, men att påstå att alla kan göra det Dolly Parton är en kraftig överdrift.

I mina ögon är BB en hemsk person eftersom hon inte verkar fatta att det kanske bara är en blogg för henne som inbrigar en inkomst men för vissa (ganska många) tonåringar (både killar och tjejer) så är hennes blogg en jävla bibel, dvs att det som hon skriver blir någon typ av sanning för dess läsare och det gör mig orolig. Jag vet inte om jag vill se fler, främst tjejer då, som utvecklas till kopior av åkomman Blondinbella.

Hur lyckas man börja skriva en hyllning till fantastiska Dolly Parton för att sedan ägna 70% av inlägget till Blondinbella, ni ser hon är fullständigt kvävande. 

Dag 5

Jaha ja, då var det dag 5. Jag måste säga att jag är riktigt sugen på att käka nyårssupé i morgon men jag låter bli. Idag har jag haft en massa huvudvärk men jag är ganska säker på att det inte har med fastan att göra utan snarare med att jag haft en rutten dag, vilket familjen fått lida för. Nåja, får hoppas årets sista dag bjuder på en schysst dag och tror jag också. Men för övrigt är 2008 ett år som jag gärna glömmer, nå ja.

Sleep tight my lilttle friends:)

Isabella Novalies "Dance off"

Isabella är en glad dansös och aningen crazy, men VAD FAN GÖR HON MED HUNDEN, kolla själv;)


Vi har haft tur;)

Jag tror att vi har haft lite tur med Isabella, för henne kan man ha med på allt. Exempelvis när man diskar eller lagar mat, hon sitter snällt på diskbänken och bara softar;)


Opa opa eller Apa apa ;)

Isabella är rolig hon. Hon springer runt och skriker "Apa Apa Apa" hela tiden så jag spelade upp den här och hon dansade som en tok (som vi filmade, lägger upp den i morgon)


Nä, men ska hon förstöra det också

Alltså, Blodinbella väcker känslor det är ju bara att konstatera. Så även här. Nu ska Blondinbella vara med i Let´s Dance också, så nu är det programmet förstört också. Jag är alldeles för upprörd för att kunna skriva något annat floskler nu, på återseeende under em och kvällen:)

*snyft*

Dagens You Tube är en sorglig historia men ack så fin:) Det känns som om det är en sån dag idag då man behöver gråta en skvätt för att i huvudtaget orka med den...


God morgon!

Här var det livat värre. Camilla skriker och gormar här för att hon tycker att jag lägger för mycket tid på bloggen och för lite tid på henne men ärligt talat så orkar jag inte med henne och hennes attityd just nu. Inget är någonsin bra, det är bara gnäll och ärligt talat tycker jag att hon måste skärpa till sig.

Men jag är fan inte mycket bättre, så jag kanske skulle ta och koncentrera mig på att ta tag i saker istället för att gnälla på min gravida sambo, ja jag tror att gör så.

Idag blir nog en ganska meningslös dag, inget speciellt är på gång, jag ska ta med Isabella till lekparken innan det blir mörkt så att hon får gunga lite, och vem vet, kanske träffa lite andra barn:)

Dag 4

Så nu är jag inne på dag 4 av min lilla period av fasta (trött på att säga hungerstrejk) och jag känner ingen skilland ärligt talat från att äta. Visst är jag sugen på McDonalds, pizza, oxfilé och allt annar got men dte är jag ju annars också. Det svåraste är att komma i håg att jag inte ska äta när jag lagar mat åt Camilla och Isabella, men än så länge går det bra. Kollade även blodtrycket idag och det var bara bra. Jag ska nog erkänna att nyårsafton blir lite tung men det ordnar sig*;)

Sverige vann och mycket känns skumt

Ja, jag har en otäck känsla i kroppen, jag har ingen aning vad det är men jag går här och känner på mig att något kommer hända i morgon, något av den onda arten, det är skit obehagligt:)
Jag ska strax dyka i sängen för jag är, trots två "Powernaps", ordenligt trött vilket är helt konstigt också men ibland har man väl sådana dagar också, och det är okej.
Kul att jag för första gången fått över 100 unika besökare på min blogg under en dag, jag sa för en tid sedan att jag skulle sluta blogga när just detta inträffade men...jag tar tillbaka det nu:)

Vad gäller Sveriges sämsta blogg så leder Blondinbella, men det är  är ju en kvart kvar;)

Var med och rösta här:)
Vinnaren får 500kr presenkort på IKEA

Utlottning - Vinn en design från Pink Winter

Nu har du chansen att vinna en snygg unik design från Pink Winter, allt du behöver göra är att skriva ett inlägg på din blogg där du länkar min blogg och skirver att du deltar i utlottningen, gå sedan in på http://lappalainenonline.blogg.se/designer och skriv en kommentar att du vill vara med i utlottningen. Tävlingens deadline är 1 januari.

Lycka till:)


Chefen är hemma igen - Äntligen

Nu har Camilla, går även under namnet "Chefen" här hemma, kommit hem och gud vad skönt det är. Det är inte ofta vi är i från varandra men när vi är det så känns det hur jag saknar henne:) Jag knäppte lite kort på henne nu när hon kom hem, hon var ju sååå fin:)
Allt gick bra hos Barnmorskan och nu tror även Camilla att det är en kille pga hjärtslagen, det är ju det jag sagt hela tiden även om bebisen är en tjej i mina drömmar om nätterna:)




Jag har blivit medlem...

...på motiomera.se för att jag har bestämt mig att fortsätta gå ner i vikt efter de hör 30+ dagar passerat, för 199:- får man 3 månaders medlemskap, en tidning för inspiration och en stegräknare, värsta nyårslöftet. Jag har faktiskt aldrig hållt ett nyårslöfte så vi får väl se vad detta kan mynna ut i.

Jag och Isabella har precis kommit hem efter en skönt liten promenix, vi gick ner till lekparken men hon ville inte leka där. Det hade ju hunnit bli skymmning och jag tror, men har ingen aning, att Isabella är lite mörkrädd. Det har hon ärvt av sin mamma som också är rädd för mörkret, åtminstine utomhus vad jag förstår. Att få henne gå till affären efter att blvit mörkt är som att få med en flygrädd till Arlanda, eller något i den stilen.

Nu ska jag sätta i gång med maten, Isabella är hungrig, hon går och vaktar kylskåpet och snart kommer väl mamma hem också. Jag tror att det blir en glamorös variant av fiskpinnar på en risbädd eller nåt. Det är skitsvårt att göra mat utan att kunna smaka av den men Camilla säger att det smakar bra och Isabella äter ju som ett djur:)

Ang. mitt tidigare inlägg om Sveriges sämsta blogg så anser Blondinbella nu som taelsperson för seriösa bloggare, läs mer här, man slutar aldrig att förvånas av denne människas snea självbild. Oftast är det så att om man har en skev bild av sig själv så är det för man ser ner på sig själv. Blondinbella lider inte av det, hon ser upp till sig själv och verkar inte förstå att hon bara är en liten docka, så fort trenden vänder så kommer dessa som förlitar sig på människors osäkerhet att blåsa bort snabbare än kvickt:)

Vilken hjälte

Jag börjat följa en blogg av en tjej som heter Tessah och hennes inlägg om hennes olycka fick mina ögon att bli alldeles fuktiga av sorg men också av lycka, vilken hjältinna hon är, även om hennes händer stor i lågor så var det enda som snurrade i hennes huvud att skydda barnen.
Det kanske låter självklart men tänk er själv, hennes händer står i lågor så är det ganska lätt att drabbas av panik men inte den här bruden, jag är så imponerad av henne och jag skickar en krya på hälsning till årets hjälte:)

Tävla om en Design med Ninnusens

Gör som jag, var med och tävla om en rosa design hos Ninnusens, Gå in här och följ instruktionerna, det gör jag och den är skitsnygg, det är kanske ingen killdesign, men vem bryr sig, inte jag:)
Se hela designen här

Jag slumrade till...

Det var inte alls meningen, jag skulle ju bara kolla i fall kudden var lika mjuk och skön som jag mindes den, sen somnde jag och vakande nu, en timme senasre. Jag väcktes av en arg Camilla (som får en väldigt irriterande röst, likt en gammal mattant som tvingade i oss sallad i lågstadiet) so skrek "jag går nu bara så du vet" och stände dörren och sen dess har jag och ISabella inte sett eller henne:) Hon sitter nu på bussen på väg till Motala för att göra ett besök på MVC. Isabella sitter i köket och fikar pepparkakor medens jag zippar ljumet kaffe framför datorn.

Jag ska strax fortsätta städningen och sen klär vi på oss för att gå ut och leka i lekparken, om vi hinner det idag. Det var inte så många, faktiskt ingen alls, som hade röstat på Sveriges sämsta blogg, kanske var jag lite väl grov där men jag hatar verkligen dessa bloggar, känns så meningslöst att läsa dessa bloggar. Består bara av skvaller, mode och annat skit som ingen människa mår bra av. Sen är det klart att det är lite frusterande att se att man har 9 fans på Bloglovin och Blondinbella har över 10.000, men vem sa att livet var rättvisst.

Nej nu kallar dammsugaren på mig, vi hörs:)

Ja, just det, kudden var lika mjuk och skön som jag mindes den:) 

Sveriges sämsta blogg..

Kanske är det att ta i men i bloggosfären finns det så mycket bra och de gillar jag att hylla så nu är det dags att dissa lite också. Vilken är Sveriges sämsta blogg, egentligen?

Jag nominerar nu tre bloggar som är riktigt usla enligt mig.

Vilken av dessa är den allra sämsta, enligt dig?

Blondinbella.se
Kenzaa.se
Katrin Zytomierska

Tävlingen avslutas vid midnatt och den som röstar på den som får flest röster och dessutom bidrar med en vettig och framför allt en rolig kommentar vinner ett hemligt men bra pris;) Rösta gör du genom att kommentera detta inlägg

Nu ska jag laga mat...

...till mina tjejer, dag bjuder jag på spaghetti och köttfärsås;)

Jag bifogar lite bilder från morgonen också, förutom bilderna på Isabella och min älskade Camilla så är det bilder från bebisens rum som vi målat och lagt en ny Nalle Puh-bård;)


Sting - Fields of gold

Det här är min absoluta favoritlåt just nu, jag vet inte varför men jag blev nyförälskad i den efter att Robin körde den i Idol;)




Fields of gold


You'll remember me when the west wind moves
Upon the fields of barley
You forget the sun in his jealous sky
As we walk in fields of gold

So she took her love
For to gaze awhile
Upon the fields of barley
In his arms she fell as her hair came down
Among the fields of gold
Will you stay with me, will you be my love
Among the fields of barley
You forget the sun in his jealous sky
As we lie in fields of gold
 
See the west wind move like a lover so
Upon the fields of barley
Feel her body rise when you kiss her mouth
Among the fields of gold

I never made promises lightly
And there have been some that I've broken
But I swear in the days still left
We'll walk in fields of gold
We'll walk in fields of gold

Many years have passed since those summer days
Among the fields of barley
See the children run as the sun goes down
Among the fields of gold
You'll remember me when the west wind moves
Upon the fields of barley
You can tell the sun in his jealous sky

When we walked in fields of gold
When we walked in fields of gold
When we walked in fields of gold

Vecka 26 och Camilla fick nog

Idag är vi i vecka 26, tiden går så väldans snabbt nu, känns som om vi precis fick reda på att vi skulle få tillökning, men det är ju nästan ett halvår sen.
I natt, eller snarare i morse, så vaknade jag till, klockan var strax före fem och insåg att Camilla var borta så jag klev upp och till min förvåning låg hon i vardagsrummet och snarkade. Jag hade tydligen snarkat för högt och utdelat sparkar i sömnen, jag motsätter mig detta och vill bestrida anklagelserna, men efter en stunds fundering så knäppte jag en bild på Camilla när hon snarkar så gött:)



Idag ska Camilla till MVC i Motala och jag blir ensam med Isabella, jag vet inte vad vi ska hitta på men det blir säkerligen lekparken och lite annat smått och gott. Jag ska nog ta tag i köket och rengöra ugn mm, men det kan lika gärna gå i stöpet för jag är grymt trött:)

Uppe med tuppen:)

Ja, då var man upppe ogen då. Jag ska dyka in i duschen innan Camilla vaknar. Isabella sjunger för fullt på sitt rum, måndag och starten på en nyvecka är här, så j-la skönt. Idag är vi i vecka 26 också, kommer mer om det sen, hörs på en stund:)

Sverige vann ;)

Klockan är sängdags för länge sen och jag är uppe än. Jag har kollat på Sveriges match mot Slovakien i JVM i Kanada. Sverige vann med 3-1 men det var ingen bra match, jag gäspade 36 gånger under matchen och ändå sitter jag uppe, det är järnvilja;)
Natti:)

Dag 3

Dag 3 är jag inne på nu av min egna lilla hungerstrejk för barnens rättigheter. Min egna lilla anonyma stalker fortsätter att förgylla mig med nedvärderande kommentarer, jag ser de mer som komiska nu än något annat men bara för att retas så publicerar jag dem inte. Nu frågar han om jag fått tillstånd av BRIS för att hungerstrejka eller om de ens vet om det... Jag vill inte kalla dig dum eller korkad men sen när säger BRIS nej till frvilliga bidrag och jag ser det som otroligt att de skulle skicka tillbaka pengarna bara för att jag hungerstrejkat och sen skickat bidraget, men så kanske de funkar, vad vet jag....

Jag känner ingen hunger längre och kanske är det hjärnan som lurar mig men nog känner jag mig lite lättare, allt detta handlar ju om att lura hjärnan att tro att man inte är hungrig och eän så länge funkar det... Men det är ju en dag i morgon och 32 dagar till efter det ;)

Årskrönika?

När man glider runt bland bloggar och tittar på tv så kryllar det av årskrönikor och jag tänkte inte vara sämre jag. Mitt liv har de senaste året förändrats en del, jag vet inte om man kan kalla det för att man slutligen blivit vuxen eller vad det handlar om men jag tror att förändringen är till det bättre, så här kommer min krönika, månad för månad, som jag själv minns det.

Januari - April
Jag bestämmer mig att göra mig av med det hotell som jag och Camilla tog över i september året innan. Camilla flyttar tillbaka till Östergötland och jag blir kvar för att reda upp alla saker innan kosan ska styras mot Östergötland. jag insåg att jag inte är gjord av samma materialsom mina egna föräldrar som orkade jobba 18 timmar varje dag och även ha en familj på sidan. Jag vill spendera mer tid med familjen och jobba mindre.
Jag fortsätter jobba med hotellet men det är sjunkande besöksantal och jag slår igen portarna. Jag sitter hemma mest och saknar min egen familj son nu bor i Mjölby. Jag enagerar mig mer politiskt för att inte deppa ihop fullständigt. Att vara i från sin familj så här länge är jobbigt, jobbigt.
Mamma fyller 60 år och hon väljer att inte fira den, lite bevikelse men hon får en resa till Spanien av mina syskon och min idé och handpenning för en sparesa går om intet. Pappa åker till Umeå för att genomföra ett ingrepp på universitets sjukhuset, hans hjärta blir sämre sämre men ingreppet verkar funka bra, han börjar må bättre.
 4/4, äntligen får jag se min dotter och min älskade sambo igen. Nu bor i i mjölby men vill flytta till en större lägenhet och inoffciellt börjar letandet. Jag har olika ströjobb för att hålla oss på ytan.

Maj - Augusti

Sommaren börjar närma sig och vi njuter av sommaren i lilla Mjölby med små instick i Linköping. Vi gör inte så mycket under sommaren utan spenderar den tillsammans och bar försöker bygga på vår familj. I juni fyller Isabella  år och vi firar den tillsammans med Isabellas farfar, låtsasfarmor, gammel farfar, gammel farmor, Farbror Oskar och en härlig tårta, Isabella mår prima. I Juli fyller Camilla 21 år och vi firar den på samma ställe som Isabellas födelsedag. I Augusti börjar grejer hända, vi får reda på att vi är gravida, jag fyller 26 år och vi hittar en lägenhet att flytta till.

September - December
När vi flyttade från Västernorrland där vi hade hotellet så flyttar vi lätt, vi tar inte med oss möbler vilket underlättar flytten till Skänninge, där vi nu bor. Flytten går den 15 spetember och under hela hlsten köper vi upp ett nytt hem som är vårat tillsammans. Jag får kompensation som jag gått miste om och vi köper ny dator. Vi gör om den nya bebisens rum, målar om och lägger snygg nalle puh-bård i rummet. Köper ny säng och vagn till bebisen. Nu känns det som om vi är en riktig familj. Jag får kontakt med mina föräldrar och vi spenderar en vecka hos dem i Västernorrland. Mycket uppskattat från båda håll. Vi firar vår första jul ihop och förhoppningsvis ett nytt år också och vi väntar med spänning på bebisen som förväntas den 12 april.

Slutsats
Året har vari omvälvande på många sätt och även om de första fyra månderna var extra tunga så känns som om vi äntligen hittat egan rutiner, lärt oss fira och tillsammans och infört nya traditioner. Jag vet att årskrönikan inte är mycket att hänga i julgranen men jag minns inte mer:)

Mamma Mia på söndagskvällen

Vi började precis att titta på Mamma Mia men vi kände efter tio minuter att det inte var nån filmkväll idag. Camilla har brett ut sig i soffan och tittar på Erik & Mackan på sexan, hon verkar tycka att dem är bra, jag vet inte om jag riktigt gillar det. Idag har vi (jag och Isabella) varit ute och lekt i lekparken, handlat lite, städat lite, lagat mat åt mamma och Isabella. Jag känner mig trött och sliten just nu, men energin kommer och går så om tjugo minuter är jag nog på G igen:)

Jag laddar för hockeyn i natt. Jag ska inte jobba för än 2 januari och börjar redan ladda för nattrytmen känner jag.
Tydligen finns det redan bra communities så då är det ju dumt att göra något sånt, tack för alla bra tips, dem ska jag kolla upp sen. Jag har för mig att mellandgarna verkligen var tv-dagar förr men så verkar det inte vara längre eller är det så att man bara glorifierar sin egen barndom? Antagligen ser det likadant ut som det gjorde bara förr men hjärnan tycks bara spara minnen som är positiva om julen, men det är ju bara positivt.

Jag en person bor i Gävle-trakten som följer min blogg och lämnar anonyma kommentarer, den personen verkar vara lite av en stalker för denna person verkar veta allt om mig, framför allt det jag misslyckats med men verkar fortfarande inte att jag vägrar publicera elaka och kränkande kommentarer.

Ni får må väl alla underbara som kommenterar mina konstiga inlägg;)

Starta en föräldraförening?

Ja, det borde man kanske göra... En förening för föräldrar som är aktiva och intresserade i sina barn, där nyblivna föräldrar kan få råd och tips och ha ett forum där man kan diskutera och utbyta andra erfarenheter... Jag läser säkert 50 föräldrabloggar om dagen och det är imponerande hur involverade dessa mämmiskor är i sina barn sen finns det andra föräldrar som inte är det och behandlar barnen som en snygg handväska som är trendig, vilket kan göra mig förbannad.

Det är ett stort projekt, man undrar ju om det skulle finas intresse för ett sånt community, är jag ute och cyklar eller finns det redan ett sånt? Feedback, tack:)

Lekstund i parken

Efter Camillas och mitt meningsutbyte så klädde jag på Isabella och tog med henne till lekparken, tyvärr så satt minneskortet till kameran i datorn så jag kunde bara knäppa ett fåtal bilder, men fina blev dem;) Att Isabella äntligen fattat tycke för att gunga gör mig skit lycklig och nöjd eftersom jag tyckt att hon ska gunga trots att hon blivit lite ledsen:)


Har jag så himla fel?

Alltså Camilla blev jätteupprörd över att jag sa att hon inte ska ligga i soffan och titta på tv om hon mår illa, då ska hon ligga i sängen istället för att dra ner enrgin för oss andra. Orkar hon inte städa upp efter sig själv och jag tvingas göra det för att jag inte vill leva i en svinstia så tycker jag inte att det är ok att man sitter och tittar på tv...har jag fel?

Nu fick jag göra alla sysslor ändå, vilket iofs inte stör mig men jag tycker heller inte att det är ok att göra som hon gjorde, feedback?

ojdå:)

Oj vad jag so v länge då *skäms*. Jag vaknade av att Camilla prtade i högt tonläge och att Isabella stod och "bitchslappade" mig i ansiktet, det var tecken nog gör att jag skulle kliva upp:)
Idag blir det inte många knop mer än lite promenix med Isabella (och kanske Camilla om hon orkar) och sen en massa lekar med Isabella. Läste att någon som kommenterat mig skulle på hockey idag, jag är väldigt avundsjuk, jag får helt enkelt vänta tills i natt när Sverige spelar mot Slovakien, mot finnarna (haha Daniel;) gick det ju jättebra.

God morgon

Jag vaknade 06:45 med världens torraste mun och nu har jag druckit en liter iskallt vatten, Isabella sitter och sjunger på sitt rum. Jag ska försöka sova ett par timmar till innan dagen börjar på allvar:)

Dag 2 - Detta blir tufft

Så jag är inne på dag två av min egna lilla hungerstrejk till förmån för utsatta barn och för att utöka deras rättigeheter. Jag har fått mpnga kommentarer de senaste dygnet och majoriteten är väldigt stöttande medens andra inte riktigt förstår varför jag gör det här. Jag vill därför berätta något som berörde mig djupt.

Jag gled in på BRIS hemsida under julen och läste till mig kunskap om barn och hur barn har det i Sverige idag. Jag blev fullständigt chockad, förbannad men mest orolig och ledsen.
Jag kan inte fatta att vi, som är ett förhållandevis välmående land, inte ens kan ge barnen en trygg tillvaro.
Bara under 2007 ringde över 21000 barn till BRIS stödtelefon för att de kände sig utsatta, BRIS redovisar bara relevanta kontakter.
Det känns också som att det finns många barn som är så pass små eller helt enkelt tror att de är normalt att känna sig utsatt så att de inte kan eller ens vet att man kan söka stöd själv och därmed är också mörkertalet stort, låt oss säga minst det dubbla, det skulle innebära att minst 42 000 barn saknar grundläggande trygghet i form av föräldrastöd osv.
Detta gjorde mig väldigt ledsen och jag ville agera.
Jag vet att min lilla insats inte kommer att förändra särskilt mycket men jag vill ändå gör ett försök.
Så för att uppmärksamma frågan på min blogg (nånstans ska man börja) så låter jag bli mat (som många barn i Sverige år 2008 inte kan se som en självklarhet varje dag).
Samtidigt lägger jag varje dag under denna 36 dagars period undan 38 kronor som jag annars skulle köpt cigaretter för i liten sparbössa, efter 36 dagar ska det ha blivit 1444 kr som jag skänker till BRIS. Varje dag dokumenterar jag hur det går, hur jag känner mig osv och förhoppningsvis kan det leda till att frågan blir lite mer prioriterad.

Så där har ni min anledning. Vad gäller detta med hur man känner sig så har jag idag druckit vatten, c-vitamin och en massa kaffe. Jag känner lite hunger men inte så farligt. Mina källor säger mig att jag kommer känna hunger i en vecka och sedan har kroppen "tänt av" och fått de gifter som krävs.

Nu är det dags för lite vila;)

Hur fan gick det där till?

Hur kunde Timo åka ut, den enda med riktig känsla tillsammans med Hanna. Båda mina hatobjekt Nanne och Lagaylia är kvar, inte bra. Jag håller nu på Hanna, tror jag. Nu ska jag dricka en massa innan jag ska ta och sova, öev väl mina vänner:)

Körnederlaget?

Ett snabbt inlägg medens lotto snurrar. Jag måste säga att artister som Nanne och La Gaylia gör bort sig fullständigt, jag hoppas nog ändå att Lagaylia åker, men vi får se. Jag älskar Team Timo, han är så spontan och härlig, inget är på låtsas utan helt äkta.
Jag älskar karln:)

Jag återkommer innan kvällen blir natt:)

*GÄSP* Men vad är det här?

Jag är verkligen inte killen som lägger mig vid nio en lördagskväll men nu är det närapå måste jag säga. Isabella vill verkligen inte sova, hon ligger visserligen i sängen och är relativt tyst men sova, icke. Jag vet inte om det har med bristen på mat att göra men än så länge så har jag varit utan mat i snart 20 timmar, det är ju som att skippa frukosten och glömma lunchlådan hemma när man jobbar och det har ju hänt otaliga gånger så jag tror inte att det ska vara det som är problemet. Jag har ju dessutom bara städat, lagat mat och tvättat idag, inget som borde klämma ut krämmen ur en, eller?

NU blir det ju fortsättningen på gårdagens "Körslaget", mina favortiter är Hanna, Timo och Magnus. Skicka hem Nanne eller La Gaylia, helst båda om det går:)
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och fundera på om jag har alla hästar hemma;)

Promenad väntar

Nu ska vi ut och promenera för en stund, känner jag Camilla så blir den inte särskilt lång, jag tror att hon utvecklat en allergi för frisk luft men jag är inte helt säker. Jag är super peppad för att fixa det här med hungerstrejken nu, tror att det kommer gå vägen och alla härliga kommentarer är verkligen inspirerande.

Lite tid har man ju;)

Man får leka lite mellan tvätten, maten och städningen;)


Tropic Thunder och tvättstuga

I väntan på att tvätten ska bli klar har jag förberett lunchen åt Camilla och Isabella, det blir stekt potatis och korv för damerna, tror att det ska bli gott:) Jag har suttit och tittat på Tropic Thunder och jag är lite besviken hittills. Jag har dragit ut på att titta på den men jag tror att mina förväntningar var lite högt ställda.
Idag ska jag ta med Isabella ut en sväng, kanske går en sväng till lekparken eller kanske bara en liten promenix, vi får se. Nu hägrar dock tvättstugan igen:)

Dag 1

Men vilken otrolig respons på hungerstrejken, heöt otroligt. Man tackar, så innerligt. Det är knepigti början så man får typ räkna måltider för att underhålla sig, så nu har jag missat två. Jag ska försöka att fortsätta med dagliga sysslor som städning, tvätt och matlagning men de sista dagarna kan bli tuffa. För att vara extra tydliga så dricker jag de mesta som kaffe, vatten, c-vitamin, te osv och varje dag lägger jag 38 kr i en pott som om 35 dagar ska vara 1444 kr, detta är min budget för rökning vanligtvis så tanken är att vara lite hälsosam också.

Isabella är glad, energisk och högljudd som bara den idag. Jag tänkte att jag skulle klippa henne men vet inte om jag vågar när hon är så väldans i gång. Vi får se. Jag sitter här och zipprar på min c-vitamindryck och Camilla har precis käkat frukost. Det värsta med detta är allt godis som ligger omkring från julfirandet. Humöret är på topp tack vare allt stöd:)

Vips så var den lika borta som Blondinbella...

...ja snön, alltså:) Ja, all snö har nästan smält bort och jag tror inte den kommer tillbaka till nyår heller, men jag vet inte om det göt någon skillnad om den likväl ska töa bort?
Så nu återstår ca 35 dagar och 21 timmar kvar av min hungerstrejk för barnens rättigheter och än så länge går det bra, Jag hungerstrejkade för mänskliga rättigheter för ca 6 år sen och det gick bra, jag gick ner 19,5 kg på 28 dagar och samtidigt så gjorde man en god sak, den gången bodde vi i ett stort militärtält på Söder, sthlm. Jag tror inte det ska bli något problem att fixa det här, men det är konstigt att jag inte minns att jag var hungrig en enda gång från senaste gången:)

Man kan tycka att det är en rätt banal grej att hungerstrejka för barnens rättigheter hemma för det lär väl inte göra nån skillnad, eller?
Jag tror inte att någon som sysslar med dessa frågor kommer röra en fena men det handlar mer om att slå ett slag för ämnet, det är förjävligt att vi lever i Sverige år 2008, snart 2009 och att barn tvingas fara illa dagligen. Det kan mycket väl vara så att vuxna inte kommer ta någon notis av detta men jag försöker ändå.

Den första veckan blir kämpig, blir som en avgiftning för kroppen. Men de ska vi nog reda ut. Nä, nu ska jag kila vidare här.

Körslaget avklarat

Jaha ja, då har man kolat in första avsnittet av Körslaget också. Mina favoriter är Team Timo och Team Magnus, nog för att hjärtat slår för mina hemtrakter Sundsvall också, även om jag har lite svårt för La Gaylia, tycker "översjunger" allt men hon har ju verkligen råd med det. Jag hoppas den lilla pingvinen åker ut, dvs Nanne. Man kan inte komma i från att hennes rörelsemönster påminner om en pingvin, visserligen en pingvin på PCP eller nåt.

Jag har suttit brevid Isabella idag när hon skulle sova. Det var som när hon var liten. Jag strök henne på näsan och hon somande in som hon gjorde när hon var liten, med den lilla skillnaden att hon inte kunde sova utan att man spelade eller sjöng Umbrella med Rihanna.

Nu ska jag jobba vidare tills hockeyn, har bara 1 timme och 34 minuter innan hungerstrejken slår till:)

Dagen i bilder






Bild 1: Jag stylade Isabellas hår i morse, vad tycks?
Bild 2: Jag är inte helt säker på isabella uppskattade stylingen :)
Bild 3: MIn vackra sambo som inte gillar att bli fotograferad
Bild 4: Jag försöker undvika att få med min trippelhaka på bild, därför ser jag ut som jag gör:)
Bild 5: Isabella vill inte sova middag, men revanchen är ljuvlig;)
Bild 6: Isabella tycker att det är kul att smula sönder sin madrass, jag håller inte med alls
Bild 7: Jag kan laga mat, vilket jag gör gärna och ofta som ni säkert ser i profil
Bild 8: Isabella leker med en av sina många julklappar
Bild 9: Här är min revanch, så underbart, idag vann jag men vinner i morgon?
Bild 10: Jag gillar att dammsuga, är liksom bara jag och sugaren;)

Knuff

Jag har placerat min blogg i Mjölbybloggkartan.se!

En rolig grej (som pappa nog gillar)

Jag hittade en festlig bild på tjuvtittat.se som pappa kan skratta åt i allafall:) Alla gillar väl Salin:are, eller?

Läs annonsen noga!!!


Hungerstrejk i 36 dagar - för barnens rättigheter

Det kanske låter jätteradikalt men så illa är dte inte. Jag har länge funderat kring det här med barn och deras rättigheter. I Sverige har barnen ganska starka rättigheter men trots det så läser vi nästan dagligen om barn som far illa på ett eller annat sätt så vad kan man göra?
Ja, man kan försöka uppmärksamma frågan och kanske skänka en slant och det är precis vad jag tänker göra. Jag ska from midnatt starta en hungerstrejk i förmån för barnens rättigheter och för vajre dag som hungerstrejken pågår skänker jag 38 kr, dvs min cigarettbudget. Så de närmsta 36 dagarna kommer jag endast dricka vatten och kaffe och när hungerstrejken är över (den 31 januari kl 23:59) så ska jag då skänka 1444 kr (om jag inte räknat helt fel) till någon organisation som arbetar för barnens rättigheter, just nu känns BRIS som ett hett alternativ men jag ska läsa på under denna period och beslutar efter den 1 februari vart pengarna ska gå.

Naturligtvis ska jag dokumentera allt här på bloggen;)

En paus i stöket

Nu är det återigen lite vardag, vilket jag tycker är döskönt. Jag har nu möblerat om sovrummet (med hjälpa av sambon), dammsugit hela lyan, gjort mat (makaronilåda, låter värre än vad det är, mamma recept med modifikation, dvs inte hennes recept..hmm) och nu väntar annat husbestyr som grovdisk (råkade bränna makaroner), bära ut lådor från julafton och sedan ska jag nog bara ndas i två minuter innan de bär iväg till arbetet.

En kort fråga som är fri att besvaras av alla, vad är det som intressant med "Blondinbollens" blogg?
Jag menar, är hon snygg? Ja, kanske om man blundar riktigt hårt och föreställer sig någon helt annan, då kanske...
Är hon intressant? Ja, kanske om föreställer sig en annan intressant människa i hennes ställe...
Nej, jag ser inte intresset i att följa en blond liten sak, däremot finner jag mycket nöje i andra bloggar som kan ge mig tips som är av nytta...

Tänk om man kunde få betalt för det här

Jag hade tänkt skriva om det här igår, för jag tänte på det hela kvällen men istället snöade jag in på annat så jag tar det nu istället:)
Tänk om man kunde få betalt för den smörja som man skriver här, typ som en manlig Blondinbella fast man skrev om vettiga saker som att vara pappa, sin älskade barn och allt tokeri som man upplever. Jag skulle kunna kalla mig Blondinbollen (för att jag färgat hår) eller kanske "rundapappan", jag vet inte:)
Hur som helst vore dte toppen, tänk att få vara hemma med barnen, städa, byta blöjor, laga mat...

Vänta nu, jag tror att jag är en kvinna fast i en mans kropp eller kanske älskar jag bara att få vara hemmapappa?
Camilla sitter (ligger?) i soffan och tittar på "Jims värld" och väntar på att Pippi Långstrump ska börja, vi har lite förkärlek för Astrid Lindgrens berättelser i den här familjen.

Jag ska påbörja lunchen nu och ladda för Junior-VM i hockey som börjar idag med en klassiker Sverige - Finland. Idag ska jag också hinna knäppa lite bilder på familjen också:)

När lugnet lagt sig..

Så nu har det lugnat ner sig här och bara jag är vaken. Isabella somnade nästan på studs när vi kom hem, en tung dag för  lilltjejen med en massa spring, mat och fika, känns som man får köra lite avgiftning efter jul här, gäller nog hela familjen. Det får bli ett slut på allt gotta, en annan har "växt" ur alla vettiga kläder nu, endast mjukisarna funkar nu mer:)
Camilla har varit full av energi idag vilket har varit en fröjd, de dagarna är inte allt för många så man får ta till vara på de som finns, men hon har varit otroligt strong under hela graviditeten trots illamående och övriga smärtor.

Det är skönt att ha några timmar i ensamhet så här på kvällen, det blir en skön stubd av erftertanke och en stund att uppskatta hur j-la bra man egentligen har det. Nu när jag suttit en stund och tänkt för mig själv så slår det mig att jag ska bli pappa om ca 4½ månad, inte all länge kvar nu. Jag är livrädd, svettas och generellt orolig. Med Isabella har man liksom inte tänkt efter så mycket utan de mesta har fallit på plats och det har varit väldigt enkelt men visst har vi begått en del misstag, och synnerhet jag själv. De misstag vi begått vill man naturligtvis inte begå en gång till och det får en att fundera på vad det finns för andra grejer man kan komma att göra med nästa bebis som rikserar att bli fel. Alla säger att man "inte ska oroa sig" och att man lär sig eftersom, men det får mig att känna att Isabella varit ett försöksbarn och det är verkligen inte okej, eller ens nära sanningen.

Jag har laddat upp ett klipp från You Tube med Lasse Berghagen. Inte för att jag har en sjuk fanatism för Lasse Berghagen, åtminstone inte bara därför, utan för att de påminner om en mindre komplicerad tid. Bara för någon månad sen slog det mig, fan jag fyller 27 år kommande sommar. Det finns fan inget utrymme för att göra bort sig längre occh springa till föräldrarna som man alltid gjort, så de senaste veckorna har jag försökte agera lite mer vuxet, kanske sent men hellre sent aldrig. För gudarna vet att jag har varit struligare än vad ord kan förklara men aldrig någonsin har exempelvis min pappa tappat sin tro till mig. En sån förälder vill jag nog bli, oavsett hur "messed up" mitt barn kan komma att bli så vill jag hellre vara den godtrogne fadern än den där gubben som gör sökningar på nätet för att påvisa att min son nu ljugit för mig. Jag tror inte ett barn eller en tonåring lär sig något annat än förakt med ett beteende som hela tiden vill sätta dit en. Jag kan ha hur fel som helst men det var knappast den attityden som fick mig att åtminstone försöka rycka upp mig, min väckning blev tryggheten att det är ok all fela om man ändå försöker sitt bästa. Jag vet bara att jag har en massa hat och förakt för människor som försökt att sätta dit mig (vi pratar inte brottslighet nu utan mer lögner etc) konstant under tonåren. När jag var yngre, bara för något år sen, så trodde jag att lycka och framgång räknades i pengar och titlar, kanske gjorde jag det för att det är det vi inprentas att tro. Nu när jag bildat mitt eget, familj, tillvaro och allt annat ssom tillhör ett familjeliv förstår jag att alla måste ha en egen mätare på lycka, framgång och allt som hör där till. Återigen, kanske har jag fel men jag tror inte att någons barn gynnas av att man jobbar dygnet runt eller att man skär bort delar av släkten för sina barn bara för att det inte passsar en själv just i det ögonblicket.

Det var inte det här jag hade tänkt skriva om men nu blev det så. Nu ska jag avrunda kvällen med lite tv-spel och NHL 09. Min dröm när jag va liten (och ända sedan dess) var att bli hockeyproffs, men när det inte var möjligt så ville jag bli tränare men med insikten att jag inte var något föredöme för andra barn (jag är rökare) så har hockeyspelet blivit ett bra kompliment för min misslyckade hockeykarriär. Här kan jag skapa mig själv som spelare, spela och vinna med den lilla finessen att jag kan pausa och gå ut och röka;)

Lev väl, käre läsare




Min dag i bilder

Isabella blev så glad när vi skulle i väg till Camillas Mormor & MorfarCamilla och Isabella står otåligt och väntar på bussen lite småfrusnaEn äcklig hiss på Centralen i MjölbyJaha, när går tåget då?Se där, här e jag också och väntar på tågetMin bättre (gravida) halva:)Jaha, ja... Tåget går om, snartDär är tåget, jaÄntligen är framme och där sitter Henry och IngridVi fick smaka av Henrys julbord, super gottIsabella öppnade oaket som vanligtDem har skitstor balkongPappa kommer skita ner sig, men är inte Camillas morfar lik farfar Bertil?Mormor Ingrid och IsabellaChoklad är ju gott, även om man tar utan lov Påklädning e alltid knepigt men på väg hem är viCamilla var glad att få komma hemCamilla gillar chokladDet blev lite handling på vägen hemEfter att ha burit matkassarna upp för tre våningar är man lagom trött...

I m totaly devoted 2 Bloglovin

Som ni ser har jag raderat mina länkar för istället följa mina favortibloggar via Bloglovin.com, gör det du också. Jag har förtillfället 6 personer som följer min blogg, vilket är helt otroligt. Vem kunde ana att jag kunde intressera hela sex personer med mitt bloggande. Själv har jag 13 bloggar som själv följer dagligen.

Juldagen är här

Igår blev det väldigt tidigt, vi somnade in redan vid 21:15, helt slut båda två. Idag klev jag upp vid nio tänkte servera Camilla frukost vid sängen men när jag kom in sovrummet med frukosten, då var hon redan uppstigen så dte blev frukost framför tv:n istället, funka ju minst lika bra. Jag har fått tillbaka min förkylning och ögonfluss, känns mindre kul men vem orkar bry sig om det. Jag tänkte posta lite fler bilder från igår. Jag trodde att jag skulle sakna mina föräldar, syskone med familjer på julafton, men icke. Jag tror att vi skapat vår egen jultradition här och behöver därmed inte längre oroa oss för julen med familj och vänner för nu har vi skapat vår egen tradition för vår egen familj. Idag är vi inbjudna till Camillas mormor och morfar på julkrubb så de ska bli trevligt.


Färdighandlade

Så nu är vi hemma igen, jag knäppte lite bilder när vi var ute;)

Isabella har öppnat sina paket, vi har inte köpt mer än kläder till henne, resten kommer från släkt. Jag fattar bara inte hur de tänker när de köper grejer, en docka som är större än henne själv? Jaja, hon älskar pappret på paketen än själva paketen, vilket glädjer mig. Bilderna är tana med Camillas nya digitalkamera som hon fick av sin far i julklapp, se där är en bra julklapp, en klapp som fyller sitt syfte, vi har dessutom fått pressentkort på IKEA för 500:- fråm Kjell


Morrn Morrn

Men snön kom ju ändå, om än på marginalen. Här är det vitt längs marken och mer på gång. Nu ska vi snart iväg och handla lite grejer som vi glömde till vårt "skadadeskjutna julbord"
Jag vill önska alla mina läsare, som enligt Bloglovin blivt väldigt många fler, en riktigt God Jul:)

Julhälsning till familjen

Nu ska jag vara först med en julaftonshälsning till min familj, en vänlig sådan.

Till Pappa, Mamma, Bror+familj, Syster+familj och Nipsu ösnkar jag en riktigt god jul (och om vi inte hörs ett riktigt gott nytt år, en god fortsättning, en härlig påsk och en glad midsommar)

Att det ska vara så svårt att fatta

Så nu har vi lirat bingolotto, det blev lite vinst iaf, vi (eller Camilla) vann två Sverigelotter, det är ju inte fy skam de;)

Men det är inte det som det här inlägget ska handla om utan mitt förflutna, vilket är lika trist att skriva om men det gör mig förbannad, eller snarare när okända människor kommenterar och låtsas veta ALLT om mig. Denna gång var det signaturen "Lisa" som kommenterade och hon menade att jag ska bära ansvar för Maria, som jag levde med för tre år sen, som nu uppenbarligen är hemlös, eller bor på gatan som "Lisa" utttryckte det. "Lisa" tycker att "det är äckligt att jag publicerar bilder på min familj" och att jag ska ta ansvar för Maria. Men "Lisa" jag ska ta och berätta ett par saker för dig.

Maria är 32 år och fyller 33 nästa år, att hon är oförmögen att att skaffa sig ett boende för sig och sina tre barn är beklagligt men jag kan inte på något sätt ta ansvar för vad en människa gör eller inte gör tre år efter att vi avslutat realtionen, jag vill poängtera att det var Maria som lämnade mig och inte som du hävdar att jag skulle ha lämnat henne. Det faktum att jag har ett nytt liv svider säkert i hennes ögon men det är inget jag tar notis av. Maria är dessutom fantasifull kvinna som har svårt att skilja på fantasi och verklighet, att jag skulle ha slagit henne är ju befängt, allra helst eftersom jag jobbat med just mäns våld mot kvinnor i nära 10 år. Om du nu undrar varför jag inte publicerat din kommentar så beror det på min policy att inte publicera anonyma kommentarer utan kontaktmail.

Visserligen har jag gjort mycket skit i mina dagar och jag lär få leva med den skiten i resten av mitt liv, men jag vägrar leva med att idioter sitter och hittar på värre saker om mitt förflutna än det som är sanningen och aldrig någonsin kan jag accpetera ett ex beskyller mig för sina egna misslyckanden, men eftersom Maria tycks ha hittat min blogg passar jag på att skicka en hälsning: God jul och gott nytt år, vi är över sedan länge och de vore kanske dags för dig att accpetera det, i mina ögon är du borta sedan länge. Jag lever med Camilla och det finns inget du kan säga, göra eller påstå för att förändra det....

Glöggtime - Yes indeed

Jag försöker hitta lite julstämning trots bristen på riktig julmat och snö. Jag håller på att värma lite, grogg höll jag på att säga men väl, glögg och laddar för fullt inför uppesittarkvällen. Vi har köpt två lotter, det här är enda gången då jag fullständigt skiter i att vinna, jag vill bara försöka hitta lite julstämning. svärfar ringde nyss och han skulle komma förbi med Camillas julklapp, jag tror att hon får den där digitalkameran som hon ösnkat sig, jag hoppas det för då blir hon glad. För Camilla är den biten viktig, det är som att barnet i henne kommer fram då, det är roligt att hon fortfarande har den sidan i sig. Jag köpte parfym, en spargris och två nyckleringar till henne, hon kunde inte hålla sig så hon öppnade paketen redan nu, eller var det jag som ville de mest, jag minns inte.

Nu ser jag att pepparkakorna är slut, så de är väl bara att springa ner till affären och köpa nya eller så får vi se om svärfar kan köpa med ssig några.

Uppesittarkväll med Lotta

Ja, men det blir uppesittarkväll med Lotta Engberg ikväll med familjen. Jag ska försöka att vara mindre bitter mot min familj för "juldissen" men faktum är att jag såg fram emot att fira julen med alla familjer men nu är det som de är, familjen är full av "backstabbers" och snart får man göra en "Jaana" och klippa av all kontakt med alla, jag har fan i mej fullt upp med att koncentrera på min egen familj, jag behöver knappast en extern familj som dikterar vad jag gör, får göra eller borde göra...

Att vara bitter gick mindre bra men det går snart över ska du se... Nu ska jag ge mig ut i julruschen och handla blöjor, bingolotter och nåt litet till Camilla, men innan det ska jag diska bort från maten, jag lagade bara köttbullar och makaroner idag, så jävla lätt att göra husmanskost istället för springa till Sunrise. Jag läste på text-tv att matpriserna kommer sjunka i början av nästa år, det vore ju fantastiskt, nu gällde det visserligen mejeriprodukter och kött, får väl se hur det blir med det.

Jäj:)

Nu damp tidningen Mama ner i brevlådan... Den tidningen gillar jag skarpt, en massa bra tips med allt från mat till tips om de små... Frågan är hur många män som vågar erkänna att man smygläser den;)

God morgon

Dagen före dopparedagen och gräsmattan är grönare än någonsin. Nu ska vi handla lite mat och göra andra lite mindre tråkiga saker. Isabella är allmänt grinig idag så jäj, den här dagen kan bli skitrolig känner jag. Jag är fortfarande lite sur på hela familjen men de börjar avta så när. Är ju uppesittarkväll idag, det brukar vara en favorit men jag är inte lika entusiastisk i år. Nä, nu ska jag sluta deppa och ta tag i saker och ting...

Måndag kväll

Ja, nu är det kväll och jag är allmänt trött. Pappa ringde nyss och läxade upp mig angående min julhälsning från igår, så på hans begäran är nu det inlägget borttaget, mot min egen vilja ska jag tillstå. Jag hade inga som helst problem med att mina syskon och dess respektive får reda på vad jag tycker om dem, är sanningar de vill ha så... men i julstämningens anda så läger jag ner stridsyxan - temporärt... Nu ska vi bara avnjuta vår falukorv på julbordet, de blir trevligt..

God natt på er;)

Pappabloggens bloggawards

Är du lika spänd som jag?

Jag har valt ut fyra bloggar som alla får en award, den åtråvärda "Pappabloggens Favorit". Seriöst, kanske är den inte värd så där väldans mycket, eller något alls, men jag vill visa uppskattning för dessa fyra:



Vinnare:
Agnieszka,
Angel of love
Daniel Fagerholm
Pink Winter


Tjuvstart...

Som alla vet är vi lite "antijulvänner" och därför öppnar vi paket, inte julklappar, redan nu.
Så Isabella har fått en leksaks barnvagn med docka och så lite kläder. Vi nobbar också julmaten, inte för att vi inte gillar den utan för att vi helt enkelt inte har råd att köpa speciell mat anpassat till en viss årstid. Klart att vi kommer julbaka och så men mer blir tyvärr inte, så tack för avinbjudan kära familj....

Lite bilder dock;)


Följ mig på bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Alltså, jag vet inte

Nu var dte ju så att jag skuee sätta upp en väggspegel (eller va de nu kallas) och halva spegelväggen (ja så heter de) sitter på väggen, de måste vara ett lyckat resultat, det är åtminstone bättre än färväntat:) Nu ska jag ta en tupplur/powernap inna jag ska till ÖB för att byta ut ett spel.

Vecka 25 & hemmafix

Ja, idag är vi i vecka 25, det går väldans fort nu tycker jag. Känns som om det inte särskilt länge kvar nu men en bit är det ju, bävar mig väldigt för förlossningen, kombinationen skrik och blod är inget som jag längtar efter direkt.

Idag ska jag jag hemmafixa lite. Jag hade tänkt att få en en spgelvägg och en klocka men eftersom alla väggar här är av betong så har det tagit en tid att få upp allt men idag händer det. Om väggarna inte rasar ihop så ser jag det som ett lyckat resultat.

På återseende;)

En lista snattad av sannawiberg.blogg.se

Hur svarar du i hemtelefonen? Men sånt har man inte råd med
Hur svarar du i mobiltelefonen? "Aa Toni"
Ringer det mycket till dig? Det gör det verkligen inte
Ringer du mycket? Jo men inte till särskilt många
Vem ringde du senast? Pappa bör det väl ha varit
Hur mycket pengar har du? Långt i från tillräckligt
Senast kramat och när? Camilla för ca en halvtimme sen
Antal timmar sömn inatt? Alldeles för få (har mig själv att skylla)
Sov du ensam? Nej, det vore ju dumt
Vem sov du hos senast? Hos? Jag sover väl hemma, eller? Har du hört nåt annat?
Vem sov hos dig senast? Men de va ett jävla tjat nu
Vem vet mest om dig? Camilla såklart
Vem vet du mest om? Mig själv skulle anta
Vad ser du fram emot? Bebis i april, yeah;)
Vad vill du ha just nu? Snö!
Vem hånar du? Min bror ligger bra till just nu
Vem längtar du mest efter? bebisen så såklart;)
Vem vill du helst slippa? Tobbe är ju ett hett alternativ
Vem stör du dig på? Alla som inte fattat att julen inte handlar om spendera pengar
Vilken buss åker du oftast? 660/661 oftast
Vilken årstid är det nu? svårt att säga, hörru
Är du kär nu? Ja :) .
Är du en bra partner? Det hoppas jag.
Har någon varit otrogen mot dig? nej, de tror jag inte
Har någon varit otrogen mot någon, med dig? Det kan ha hänt någon gång, ja
Har du varit otrogen? Beror på vem som frågar (japp, klumpig diplomati är min grej)
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Jo, det gör jag;)
Vad åt du senast? "Schebaben" på baren.
Är du polare med grannarna? Nej.
Har du varit utomlands? Japp.
Var är dina syskon just nu? Who gives a rats ass...
Vilken tid gick du upp imorse? nineich
Vad gjorde du kl 2 inatt? Spelade NHL 09, of course
Vad är det första du gör på morgonen? Kokar kaffe brukar ligga forst allt för skona familjen
Röker du? Ja...
Vad ska du göra efter det här? Pinga tror jag

Juldesign från Pink Winter

Jo men visst, klart man måste julpynta bloggen som man gör med allt annat, designen kommer från Pink Winter, skaffa dig en du också;).
Just nu lägger Camilla paket under granen, hon kan inte hålla sig längre och jag bara njuter av att vara hemma just nu. Ikväll/i natt ska jag skriva ett jultelegram till familj och vänner, vissa har andledning att vara oroliga;)

Blondinbella är ett kapitel för sig själv...

Jag tror inte att det finns en enda bloggare som fått ta mer mer skit än Blondinbella och mycket kan jag tycka att hon förtjänar, kanske tycker jag det för att hon representerar mycket av det jag avskyr. Här har vi en tjej som går sista året på gymaniset. Hon jobbar extra på en advokatfirma. Hon äger aktiekbolaget Blondinbella AB. Hon har en kille från Ö-vik som heter Nisse. Hon är politiskt aktiv i MUF.

Mykcte av mitt hat för Blondinbella grundar sig i att hon sänder signaler till yngre bloggare som jag inte tycker är okej. Hennes budskap är kort och gott att överkonsumtion är bra, ju finare och dyrare saker du har ju bättre är det och slutligen så tjänar hon pengar på att prata om vissa produkter på hennes blogg. Är det ok?

I mina ögon är det inte det. I mina ögon är det avskyvärt att konsumerar saker för konsumerandets skull. fan man handlar väl saker för ett behov inte behovet att bara ha dem, eller?
Jag vill sticka ut hakan här också, jag menar att Blondinbella inte sär särkilt intelligent heller. De gånger man sett henne på tv i olika debattprogram så ger hon åtminstone skenet av att vara väldigt styrd av andra människor och verkar heller inte veta särskilt mycket själv. Hennes retorik är fruktansvärd och hennes åsiskter behöver jag inte ens kommentera. Min tes om Blondinbella är att hennes blogg säkert kommer fortsätta att locka besökare men varje besökare bör samtidigt veta att varje sekund spenderad på bloggen är ett förlorat ögonblick du aldrig får tillbaka. 

Larz Kritsterz

Men vad underbart, en sån revansch för oss lite småtjocka människor som fick se Larz Kritserz kicka nöt med Scotts, men då kostade också 150 spänn i sms för en annan, men oj så värt det var... Camilla hoppades på Larz Kristerz men trodde på scotts tills jag sa till henne att hälften är den mentala matchen, man måste tro för att kunna;)

I morgon är det stan som gäller, skyltsöndag och aktiviteter med med män för kvinnofrid i Mjölby, missar dock idolerna och framför allt Kevin Borg i Norrping imorgon men jag får ta igen det den 3 januari i Mjölby....

Sweet dreamz;)

Barnkammaren klar (taskig mobilfilm)




Helst vara på annan plats

Jag skulle just nu helst vara uppe hos familjen i Västernorrland för att fira första julen med alla familjer på väldigt länge men e går ju inte. Istället sitter jag här på jobbet och bloggar, det är surt men sant. Nu ska jag jobba vidare.

God morgon

Jag är fortfarande deprimerad från Sveriges förnedrande förlust igår mot Tjeckien men jag ska försöka skärpa mig. Jag har jobbat i natt igen och ska snart i väg igen, ingen sömn men för att kunna plugga till våren måste jag till ett möte på Arbetsförmedlingen idag klockan nio så jag får passa på att njuta av att vara hemma då. Bara fem dagar kvar till jul och då börjar en julhatare som mig själv att bli lte lagom mjuk, men hur kul är det att fira jul med gröna gräsmattor och familjen på 75 mils avstånd?

Nåväl, jag måste kila;)

Det borde finnas fler som Pappa & Ramzi

Det fanns en tid då man faktiskt hade råd att varje månad få ett antal tidningar levrerade i brevlådan men med en ansträngd ekonomi så finns inte den möjligheten längre vilket är synd men då får man läsa gamla tidningar, vilket jag gjort idag.

En tidning som jag haft ganska länge är I&M (Invandrare & Minoriteter), en tidning med en massa debattartiklar om just invandring och minoriteter, väldigt intressant och i denna tidning får man även läsa om människor öden. Jag är verkligen en "sucker" när det kommer till historier och människor urstark vilja som vägrar ge upp, kanske för att min pappa bokstavligen föddes i bastun och fått kämpa för allt i hans liv, han är min största idol och förebild i mitt liv.

Hur som helst, jag läste en artikel om en man som heter Ramzi Tehrani som kom till Sverige från Iran 1987. Han var utbildad som flygtekniker i USA men hade svårt för att hitta jobb. Han jobbade bla som flygtekniker åt SAS i Västerås samt hos en tillverkare av mottagere och sändare till större båtar men när det företaget gick i konkurs tog han alla sina besparingar och köpte en liten sliten el-butik i Stockholm. Där lagar allt från videospelare till gamla kastruler och idag är hans butik den äldsta på Skånegatan. Trots att ingen trodde på honom, däribland Arbetsförmedlingen som nekade hon startaeget-bidrag, så körde han på och idag har han fyra anställda och ytterligare två verkstäder.

Jag tycker detta är väldigt imponerande och jag önskar det fann fler som min pappa och Ramzi Tehrani. Människor som inte vet vad orden "ge upp" betyder.

Är du dum på riktigt?

Jag fick nyss en kommentar från någon som kallar sig Majda och det var något av den mets korkade fråga jag någonsin fått, hon/han/den ställde frågan om jag tycker bögar är äckliga... Tycker jag att blondiner, brunnetter, tjocka, smala, hetrosexuella eller bisexuella (för att nämna några) är äckliga? Nej inte bara för att de just är blondiner, brunetter, tjocka, smala, hetrosexuella eller bisexuella. Att det fortfarande finns så korkade människor bekymmrar ju en annan när man är på väg att bilda familj på allvar...

Nattligt inlägg

Jag har inte bloggat regelbundet på ett tag. Jag har känt mig svag för att vara rak. Jag natar att dte är en kombination av jobb, min förkylning som vill inte vill ge med sig och en massa familjebestyr. Jag ska försöka bättra mig på den punkten. Just nu jobbar jag och gör det några timmar till sen bär det hemmåt till familjen och lite sömn innan Camilla och Isabella inleder dagen. Mitt vikariat går ut snart och behöver söka nytt jobb, vi får väl se vad det blir men något ska vi väl kunna hitta påmen sanningen är väl att man är ganska orolig, det är ju inte som när man var yngre att man var stekhet på arbetsmarknaden, är inte en merit att ha varit hemma så pass länge som jag har, när man tänker efter så är det ju helt otroligt att man inte "kursat" sedan länge.
Jag måste erkänna att jag är väldigt orolig fr hur den ekonomiska biten ska gå ihop när får tillökning men på något sätt ska vi väl kunna få ihop det.

Kram på er;)

Sweet;)

Ja, jag lider lite av Kevin Borg-hysteri... Jag har precis blivit medlem i hans fanclub och nu läser jag att han kommer till Norrköping den 21 december och till Mjölby den 3 januari... So sweet;) I´ll be there 4 sure...
Kalla mig vad du vill men jag älskar KEVIN BORG;)

Premiär för min nya kategori, KEVIN BORG;)


Ny vecka..

Ja, idag är jag på lite bättre humör. Jag ser fortfarande inte något (knappt) på höger öga men jag har ingen lust att beklaga mig efter att pappa berättade att min morbror måste amputera sitt andra ben också och att han är förlamad på hela vänstersidan gör ju knappast saker och ting mer positiva. Den familjen har varit otursförföljda så länge så man undrar ju när deras tur vänder egentligen...

Camilla är iväg och köper färg för nu ska det minsann målas om i vår bebis nya rum, skötbordet som vi köpte för länge sen kom idag också. Medens Camilla donar här hemma så ska jag och Isabella till BVC. Det blir första gången utan mamma så vi får se hur detta slutar.

Jag älskar att jobba.....

Man önskar man fick en ny chans

Det är nu 6 år sedan jag avslutade min kockutbildning med inriktning sjö. Sedan den dagen har jag knappt jobbat i ett kök, bortsett från små gästspel men nu har suget att slava för en skitlön i ett kök kommit tillbaka, ett problem har dock uppstått och det är att jag endast minns fragment av de jag lärde mig för länge sen. Jag önskar man kunde få en ny chans men de är svårt, tyvärr. Att göra mat på hemmapaln är ju inga problem och att göra mat åt släkt och vänner är inte heller något problem men så pass mycket självdistans har jag att jag vet att jag inte har något att göra i ett restaurangkök. Jag ska nu försöka ta reda om jag kanske kan komma in på en KY-utbildning så jag får möjligheten att fräsha upp mitt minne eller kanske göra praktik på en lunchrestaurang så att man kan ta sig tillbaka in i köket.

Jag tyckte, då när det begav sig, att man matades med jobb i köket under utbildningen så när man väl var klar (eller vad man ska kalla det) så var man helt enkelt så trött på det och nu är kunskapen som bortblåst, kanske är det så att man inte riktigt vet vad man vill göra som 16-åring?

Men jag är en envis rackare och nu ska jag fanimej in i köket nigen även om jag måste börja som diskare på en pizzeria någonstans på vischan...

|Uppdatering|

Ja, jag har ju inte bloggat så mycket på sistone, men jobb kombinerat med annat som livet erbjuder har gjort att orken helt enkelt funnits där. Nu ska jag försöka bättra mig. I helgen har de varit lugnt med lite film, ätit gott och slappat framför tv:n. Jag satt och tittade på det här som kallas "Musikhjälpen" som är ett samrbete mellan SR, SVT och IM (Indivduell Människohjälp som jag skänker 150 kr/mån till). En kul grej. Men jag vet inte hur pass kul det skulle vara att vara inlåst i en glaskub i sexdagar och tigga om människor bättre samvete, bra initiativ men inget jag skulle föredra. Nu har jag lite mat på spisen så vi hörs väl av;)

Inget jobb varken nyår eller jul

Fick precis schemat för resten av året och jag jobbar varken i jul eller når men varje dag fram till dess. Det känns jävligt surt eftersom jag ställt in julfirandet med familjen uppe i västernorrland eftersom jag skulle jobba. Det är ju alldeles för sent att börja planera om nu men typiskt är väl ordet.

Jag har suttit och kikat på Idol-finalen på arbetstid och allt;) Vad kul att Kevin vann, Camilla trodde Alice skulle vinna men jag visste bättre;) Man får väl hoppas att den karln inte förändras för mycket bara för att han vann, inte för att varken eller kommer påverka en annan särskillt mycket, men ändå.

Jag sitter och lyssnar på två ex idoler i mobilen just nu. Markus Fagervall som vann 2006 och som vann Stjärnor på Is, grym platta måste man säga. Sen lyssnar jag lite på Darin (kors i taket) vars nya platta faktiskt är riktigt bra. Nu ska jag jobba vidare här, börjar bli dags att ordna frukosten, See ya;)

Vem väljer vi och varför?

Det här inlägget passar inte dig som har svårt att ta ett sanningens ord.

Jag har funderat lite kring oss som människor och varför vi väljer leva med de människor som vi gör. Jag tror inte att alla människor som lever i parförhållanden är helt överlyckliga med val av partner. Jag tror faktiskt att majoriteten av de människor som lever i ett parförhållande inte lever med just den person tack vare vilkorslös kärlek utan snarare vilkorslös medvetenhet och nästan sjuklig räddsla över att vara ensam. Självklart finns det människor som lever den man älskar, jag tycker exmepelvis att jag gör det men många resonerar nog så att man hellre lever med en människa man klarar av att hantera än att lev i ensamhet.

Kommentera, vad tycker du?

Är Lucianatten så farlig?

Snart vankas det lucia och återigen sätter snacket om supandet i gång igen, jag tror knappt att någon minns varför vi "firar lucia" eller vad historien säger om det firandet?
Idag handlar lucianatten mest om ungdomsfylla men vad jag själv minns av den här högtiden så söp vi inte mer än någon annan helg, däremot såg vi fler föräldrar, och kanske framför allt socilatjänsten, ute på stan.
Jag tycker debatten känns felvriden och varje år blossar samma diskussioner upp som det gör varje högtid i Sverige som nyår och midsommarafton.
Argumenten låter likadant varje gång, att många gör sin alkoholdebut på lucianatten. 
Jag tror dock att verkligheten säger något annat, jag tror att det är lätt för oss vuxna att bara kunna samla alla ungdomsfyllor under en och samma högtid och sen påstå att verkligheten skulle reflektera detta, allt för att kunna kontrollera våra egna samveten.
Visst, jag kan hålla med om att ungdomsfyllorna sýns mer under den här natten men jag tror inte att det är värre en skolavslutningarna eller under midsommar, hur mycket media och vi föräldrar vill det.

Borde högtiden avskaffas?
Absolut inte, för tar du bort allt sncka om fyllor och annan ungdomsproblematik så är det en fantastisk tid. Jag tror att många skulle sakna luciatågen, alla omröstningar om vem som ska bli "årets lucia" och jag skulle defintivt den stämningen som lucia ändå innebär. Dessutom så ska lucia var då vi bjuder in julen i våra hem på riktigt allvar.

Så behåll lucia men skippa skrämselsnacket.

Bilder från semestern i Norrland



Hunden är pappas och heter Nipsu, hon blev bästa polare med Isabella. Jag brukar se mer vårdad ut i håret men inte på tåg. Kolla in pappas självlysande renar.

Jobba natt

Jaha ja, man har varit dvala hela dagen och nu ska jag iväg och jobba. Det ska bli kul men jag är väldigt seg och trött, sviter av min förkylning sitter i och även resan från igår. Måste bara nämna att jag tittade på utdelningen av Nobels fredspris idag och nog kände man lite stolthet när Martti Ahtisaari tog emot fredspriset ;) Nog för att han ser ut som en knubbig Göran Persson men vilken snubbe, underbart...

Nu måste jag kila iväg, på återseende

Äntligen hemma

Jaha ja, då var man hemma igen och så jävla skönt det är men det känns annorlunda. Alla är väldigt trötta och i morgon väntar en del att göra som exemeplvis:

  • Dammsugning
  • Bära bort tomma kartonger
  • Hämta ut paket som kommit som postförskott, däribland barnvagn
  • Tvätta eller åtminstone boka en tvättid
  • slappna av
  • med mycket mera
Nu är det däremot natti natt (PUH!!!)

Online på tåget...

...mellan Gävle och Linköping, är med andra ord på god väg mot hemmet, och gud så skönt det är. Tåget mellan Sundsvall och Gävle var segt och både jag och Camilla gäspade ett antal gånger men vi klarade det men sen måste man ju rikta lite kritik till den som planerar avgångar åt SJ mfl, hur fan ska man honna med barn och barnvagn från ett spår till ett annat som kräver hiss osv på 8 minuter, det är på snudd omöjligt men vi lyckades, knepigt att deras bokare inte gör ett bättre jobb.

Vi är helt utslgna efter den här rushen som de blev mellan tågen och vi båda längtar hem, alla fyra tror jag;) Då ätr det toppen med konduktörer som den vi har nu, hon fixade och donade, flyttade och tjorvade med andra för att vi skulle få ett eget bord att sitta vid hela familjen, sånt gör en glad och gör att man vill resa med SJ igen;)

Nu ska min älskade Hippos surfa lite men vi hörs, om inte annat sså Skänninge och återigen rekommenderar jag Daniel Fagerholms blogg, kollam min länklista....

Jag ska aldrig...

...bli en bitter människa som sitter i ett hörn av ett rum och dricker litervis med rödvin och beklagar mig över andra människors misslyckanden, det är mitt största mardröm. Det är kanske just därför jag givit upp alkoholen för gott, just för att mina barn ska slippa ha en förälder som anklgara dem för sina egna misslyckanden, vad bet ga... Jag kanske bara är väldigt överkänslig men när det kommer till mig och min familj så vill jag själv bestämma vad som gäller, inte fan vill jag att någon utomstående säger hur saker och ting skall skötas i vår familj?

Nej, huvaligen.... ska bli skönt att åka hem, ser faktiskt fram emot att få vara vuxen igen för hur man än vrider och vänder på saker när man besöker sina föräldrar så är det så att man likförbannat blir deras "lille son" igen, man förlorara alla vuxna mandat och blir behandlad som man vore barn. Saker som är självklara på hemmaplan som hur vi gör i vår familj, hur vi uppfostrara Isabella osv har inget mandat här utan nu ska det göras enligt "DEN GAMLA FINSKA SKOLAN" som mormor i Varkaus gjorde på fyrtiotalet... Nä, nu vill jag bara åka hem och vara hemma ett tag, jag tror att deras planerade besök i vår då "den lille" ska födas blir en ganska bra period att vara i från varandra, jag kan sträcka mig till att ringa när morsan fyller år i Mars men annars får de nog vara.

Däremot kan man inte annat älska lilla pappa. han gör allt för oss när vi som bäst behöver det och de består i moraliskt stöd när det som mest behövs, jag vet att jag inte skulle varit vid liv om han inte gett sig fan på att aldrig ge upp hoppet på mig under min tonårstid och några år därefter. Alltså mamma har också varit kung men jag fixar inte hur hon tar varje läge att kritisera alla männsikor, alltså inte bara mig, som hon får. När hon är nykter är hon också helt underbar.

Nu ska jag glida i säng, vi drar typ halv tio härifrån för lite shopping i Sundsvall innan tåger går typ vid tre... På återssenende, antagligen från tåget;)

Lite bilder från...

...min sida av familjen och lite andra bilder från mitt föräldrahem;)



Mer kommer sen när vi kommit hem;)

God morgon, ny vecka

Jaha ja, me då var det måndag igen och en ny vecka. Jag har varit vaken drygt två timmar nu och känner mig sjukare än i går men det går nog över. Det som är så förbaskat jobbigt är att eftersom jag så sällan är sjuk så tror jag att jag är döende när jag väl för en riktig förkylning, kan kännas aningen patetiskt men vad gör man. Nu ska vi bege oss till Ö-vik för lite shopping sen så blir det hem och vila för att orka hela dagens tågresor i morgon, Får inte glömma att hämta ut tågbiljetterna idag heller.

Men jag trodde ju...

.... att det skulle bli ett jätte sent inlägg men ärligt talat så orkar jag inte vara vaken längre utan kryper ner hos min drömkvinna redan nu. Jag ska göra mitt bästa för att värma denna kalla kvinna som huttrar inne i sovrummet (skrubben?).
Isabella var väldigt varm om pannan nyss så hoppas att hon inte åker på någon förklylning här nu utan att det var nån annan värme jag kände av. Hon somnade iofs jättesnabbt efter att ha vaknat medens jag ställde i ordning här i stugan.

I morgon blir det som sagt Ö-vik för oss större delen av dagen, jag tror att Camilla är i störst behov av det, jag och Isabella är mindre roade av det men vi gör det för mammas skull. Nog vill vi alla tre käka på McDonalds och dessutom få med kommunist-farfar på det;)

Sen är det bara att ladda baterierna för hemresan som kommer bli aningen kämpig med två (som det verkar) hängiga tjejer...

Natti Natti

I pausen av Wallander....

...så snabbloggar jag lite... Ska bli kul att åka till Foppaland i morgon (ö-vik) och shoppa lite åt Camilla, hon blir så glad då;) Ska försöka hitta något till syrrans familj och till brorsans familj, men bara något litet, just så där tillräckligt för att de ska få dåligt samvete över att de inte köpt något oss, Yes i am Evil;)

På tisdag åker vi, ska bli väldans skönt. Saknar våran säng, vårat kök, och MITT NHL ;)

Nu börjar Wallander igen men ja sla blogga en sista gång innan jag sussar;)

Fika hos pappa

Vi har precis munkar hos käre far, mamma är och jobbar som vanligt. Igår köpte vi ju munkar på närlivs här och likadant idag men på samma sätt som igår så köpte vi munkar som skulle vara vaniljemunkar men det blev likförbannat äppelmunkar, visst de funkar men när man handlar så förväntar man sig att man ska få det man köper. Ikväll blir det lungt med Parlamentet och Wallander och imorgon åker vi till Ö-vik för att stilla Camillas McDonaldsbehov mm.

Nu börjar Camilla bli hängig också, passar ju bra när de blir jul och grejer. Får väl hoppas att hon inte blir alltför sjuk. Just nu längtar jag hem till lägenheten och lite julstök. Såg att Mezzie skulle göra julgodis och de lät väldigt roligt och framför allt gott men vi får la se vad det kan sluta med.  

Läste på Daniel Fagerholms blogg att två finnar blivit dömada till fängelse och två miljoner i böter för att ha smuglat SNUS, hur jävla illa är det? Tur att man bor i Sverige, iaf vad det gäller snus;)

Halleluja... He´s recovering

Nu börjar jag tillfriskna men då verkar jag istället ha smittat Camilla, livet kan vara surt ibland. Vi har precis varit ute på en promenad och besökt den lilla jourbutiken i byn som också är ett behandlingshem, det händer bara i norrland. Jag trivs verkligen här uppe men samtidigt längtar jag hem för hur mycket man än tycker om att vara här så vet jag hur fruktansvärt trist vardagen blir här, emn jag passar på att njuta så länge jag nu är här. Camilla verkar må bättre av luften här på landet, hon har inte haft samma kramper här eller ås har hon bara inte sagt något, bara för det så fick hon huvudvärk nu ;)

Isabella verkar gladare måste jag säga, och piggare än oss iaf. Igår slockande vi vid halv tio och innan det hade jag slumrat till i soffan typ tio gånger mellan halv sex och halv tio. Nu har Storpappa gjort pytt i panna åt oss så nu ska vi njta av det och i morgon bär det av till ö-vik för lite shopping. Puss på sig.,

Back 2 way off

Jag är fortfarande dösjuk och värre blir det, allt tycks vara igenslemmat, men jag tror inte jag behöver göra någon målande beskrivning om detta. Vi stannar iaf tills på tisdag även om både jag o Camilla hade kunnat åka hem idag men vi stannar för Isabellas skull, hon mpr bra av att vara med sin farmor och farfar och inte att förglömma farsans hund Nipsu och den friska luften. I morgon ska vi plåta lite och psota här på bloggen. Ikväll är det äbtligen dags för Dansbandskampen igen, vi har laddat upp med chips och dipp till ikväll men innan det ska vi basta lite i farsans bastu;) 

ETA 27 Minutes

Så vi är mitt i mellan Härnösand och Sundsvall, medens min ork sakta sinar ganska fort så känns det bara bättre och bättre att komma hem. Mamma är säkert lika sur och förbannad som vanligt, pappa är väl gladast av alla men iofs så vill ju alla träffa Isabella, är ju nästan ett år sen sist. Jag får säkert skit för att jag struntade (eller skylde på sjjudom som iofs är sant) i ett evenmang i morgon men de tar jag för lite quality time me familjen.

Jag ska fota som en dåre i helgen och sen posta dem här.... Btw: Camilla, eller mer känd som Hippo, är galet yr eller så håller jag på att bli sjukare för vi garvar åt varandras garv typ....

Någonstans utanför Söderhamn

God kväll. Jag ssitter dösjuk på ett tåg mellan Gävle och Härnösand. Jag är svintrött och jag har inte den blekaste om något alls känns det som. Pappa hämtar oss i Härnta och kös oss hem sen är risken stor att jag somanr på studs;) Måste bara säga att man mår mycket bättre när det finns en massa vit snö omkring en. Sen ska jag komma i håg att tågrsor med Isabella alltid börjar lungt för att sedan eskalera till något hemskt och jobbigt, nå väl, snart framme:)

Sjuk men på väg hem

Jag sitter nu på ett tåg mellan MJÖLBY och Gävle som ska ta oss hem till västernorrland över helgen. Just nu sitter vi i Hallsberg och väntar på att tåget ska rulla vidare mot gävle. Känns väldigt skönt att komma hem ett par dagar. De är jobbigt att blogga med mobilen så nästa inlägg kommer från dn dator i västernorrland förslagsvis min egen;)

Lite mindre off - just nu

God morgon, idag är jag uppe med tuppen,kan inte sova. Jag mår fortfarande piss men ändå lite mindre piss än igår. Idag ska jag ha Isabella själv medens Camilla ska iväg till Linköping för att shoppa lite, ska bli kul för det är inte så ofta jag och Isabella hittar ensamtid, jag kan inte påstå att jag och Camilla någonsin gör det heller men vi hade en ledig kväll förra Halloween då vi gick på en fest tillsammans men annars har Isabella varit med överallt och jga tror det gjort henne ganska immun mt de mesta vilket betyder att hin rör sig ganska obehindrat vart hon än kommer, vilket är bra:)

Isabella ligger i rummet brevid kontoret och just nu genomför hon en liten konsert, aningen högljudd och så där men viljan är det ju inget fel på, låter som hon ylar på Kate Perrys "Hot and Cold" men inte vet jag. Nu ska jag dra upp Hippo så hon hinner vakna innan hon ska iväg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Still way off

Sakteliga börjar man kvickna till här, aningen snurrig ännu men de blir bättre. Jag sitter och tittar på Handboll mellan Sverige och Österrike, det är ju EM i Makedonien, två saker slår mig:

1. Handboll kan vara väldans tråkigt men de blir lite roligare när Sverige spelar
2. Sverige möter Österrike och hade man varit blind och bara lyssnat till österrikarnas coach hade hans röst kunna kvalificeras som en hysad Hitlerimitation

Jag har skickat Hippo på handlingsuppdrag till Coop för att köpa en flaska Fanta till mig, de e mitt craving just nu

Torsdag betyder Criminal Minds och Fringe och sen bor de nog bli sängen för denne sjukling *snyft*

Jag är sjuk, sympati?

Sedan jag var liten så har jag kanske varit sjuk tre gånger på ungerfär 25 år men när jag väl blir sjuk så blir jag det ordentligt och nu jag rejält sjuk, eller egentligen är det inte så farligt men jag försöker verkligen rida på det här med att vara sjuk för jag vet inte hur många gnger som jag fått ta hand om Hippo när hon varit sjuk och bara önskat att få bli omhändertagen som jag blir nu.
Jag blev nästan tårögd när jag fick den finste utmärkelsen man kan få. Mezzie, en av mina favvobloggar (som du hittar här till vänster) gjorde en lista med bloggar hon gillar och min n ominering ser ut så här: "Toni En också nyfunnen bloggare sambo med ovanstående tjej. Trevlig kille som ibland har funderingar som gör en annan börjar fundera lite på saker".

Nu ska jag diska lite och sen slöa i soffan innan jag ska försöka ta mig till apoteket för lite alvedon;)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Precis innan...

...oslyldigt dömd börjar så glider jag in och önskar en trevlig kväll till alla mina bloggvänner, jag dyker in under natten med ett litet inlägg, tills dess får ni ha det gött;)

Att du orkar

Nötter finns de många av och jag har råkat ut för någon stackare som sitter och surfar från en företagsportal som tillhör Logica. Så till dig kära rikspucko, du kan sluta skriva kommentarer, jag publicerar inte nonsens, lite skrämmande är det att du följt mitt liv som internsivt att du vet vad jag gjort och inte... Vad gäller Microsoft säger du att du talat med dem och de låter jätte kosntigt eftersom alla vet att Microsofts försäljning är outsourcad på typ 20 företag i Sverige, fan ryck upp dig... Klart som fan att jag ljugit en hel jävla massa om mitt liv eftersom man inte gärna frontar alla sina misstag men att mina misstag är en så stor del av ditt liv är ju lite hedrande;)

God morgon

Jo, men lite klagan kan löna sig i bland. I går gnällde jag över att vi inte fått nån snö och när jag nu vaknar så vad är det då som ligger på marken, om än lite? Jo, det är vit och kallas snö... Lite gladare blir man även om det fortfarande känns konstigt att se regn i luften... Idag bär det av till Motala för Hippo vill shoppa jacka och då får Hippo som hon vill..

You´re hot and you´re cold, she´s a hippo, oh no;)

Hycklaren har talat

Hippo har pratat om dåligt samvete idag mest hela tiden och jag har försökt intala mig om att jag inte behöver ha det men nu på kvällskvisten så känns det som om mina övertalningsförsök inte ens funkar på mig själv, men vad gör man?
Survivng is all that counts, right?

Jag menar att man inte alltid gör allt rätt men man måste göra det som gynnar familjen bäst och jag anser att jag gjort precis det, åtminstone för stunden. Men va fan gör det om hundra år?
Inte ett skit..

Det är det här med julen som gör mig deprimerad och vem fan vill ens titta på julkalendern om det är sånt här väder?
Yrar jag? Kan bero på att det är just så jag känner, känns som att allt som kändes bra och roligt "igår" känns ansträngande och ångestframkallande idag.
Hela den här årstiden är materialismen i sitt essä, det är väl knappast någon årstid som vi "måste" spendera mer pengar under, finanskris eller ej, så kommer vi att slå rekord för julhandeln i år och det är väl inte så jävla konstigt i fall barnen blir just materialistiska så som vi håsar om jul och julhandel. Oj vad det kändes skönt att få skriva av sig lite ilska, nu kan man återgå till att låtsas att allt är frid och fröjd igen... Snacka om hycklare man är egentligen, nå väl... Nu ska hycklaren sova, Motala i morgon va det verkar...

Seeeeeeeeeeeegt

Man är lite lagom seg just nu, man blir ju inte så völdigt mycket gladae av att titta ut genom fönstret och smärtsamt konstatera att det idag är den 2 DECEMBER och att det faktiskt inte snöar utan spöregnar där ute. Camilla var i Linköping idag och skulle köpa byxor men när hon kom hem så hade hon inte köpt några byxor utan bara NHL 09, gulligt och underbart gjort men alltså jag tror att det kan bli ganska kyligt att ha NHL 09 på sig när det blir lite kallare.  Men invigningens tecken så blir det NHL 09 all night long för mig, jag bara måste ;)

I  morgon är det onsdag och som vanligt är det inget speciellt som händer förutom att söka jobb och det är inte så kul men jag vill verkligen jobba och snart skiter jag i vilket jobb det blir, ara det ger en värdig lön och med värdig menar jag att den täcker hyran och en bit mat.

Fan, Isabella växer så man knappt orkar lyfta henne nu mer, så jävla tung alltså. Hon går även under smeknamnet "mini hippo" vilket hon verkar gilla. Jag tror att det blir en lång promenad för hela familjen i mogon, både i motionens tecken och den friska luften tecken.
Grattis till min kusin Päivi som fyller 27 idag, om jag visste hur jag skulle kontakta dig så skulle jag gratta dig personligen men har ingen aning. Känns skumt att vi inte är nära som vi var en gång i tiden, när vi var små var vi som syskon, reste genom hela jävla europa i hop men sen hände något. Nå väl, Grattis och Grattis till Britney Spears som också fyller år idag.

Nu jagar jag mobil och barnvagn på Tradera och det går rätt hyfsat måste jag säga...




  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bögar är underbara

Jag måste bara, mitt i städningen, säga att jag älskar Daniel Fagerholms blogg, en härlig finsk bögbloggare. Han som mig, älskar finsk schlager även om  min schlagerfetish inkluderar Sverige, Tyskland och och baltstaterna. Om ni vill läsa en rolig blogg som verkligen har skön distans till livet så ska ni klicka in er här

En stor kram till alla som jobbar med blogg.se som fixar och donar allt på en gång när de strular till sig, tusen tack;)

Morgon, ja

Ja, då var man ensam för en hel dag, känns fan lite olustigt samtidigt som det är välbehövligt. Så här sitter jag med min kopp med java och funderar på i vilken ände jag ska börja idag, städningen känns mest akut måste jag säga, det ser fan förjävligt ut här. Under dagen ska jag förbereda ett debattinlägg för "Män för Kvinnofrid i Mjölby" som förhoppningsvis ska publiceras under kampanjveckan mot mäns våld mot kvinnor.

Lite bilder från gårdagen:)

         
Åt en jättepizza från              Juligt värre;)                         Mina nya kläder;)
Sunrise igår;)

Nä, jag kan inte sitta här hela dagen, dags att skrida till verket som betyder städning:)



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

*Gäsp*

Idag, efter mitt möte, drbbades jag av lite "shoppingnojja" och var tvungen att inhandla en helt ny garderob, eller åtminståne nya tröjor och underkläder, nu efteråt har jag världens jävla ångest över att jag spenderat så mycket pengar. Jag är trött men ska poat bilder i morgon. I morgon är det Camillas tur att shoppa och då tar jag och stannar hemma, min syn på att shoppa är att göra det snabbt och smärtfritt medens Camilla/Hippo vill göra det låmgsamt och smärtsamt, så hon shoppar på egen hand men jag är väldigt nöjd med mina inköp idag, jag bortsett fråmn den obligatoriska ångetsen efteråt.

Jag har varit skittrött idag och somnat flera gånger i soffan, naturligtvis i smyg. Så ikväll blir det tidig läggdags, faktiskt direkt efter att jag skrivit klart här. När jag vaknade i morse hade jag glömt bort att jag färgat håret och fy fan vilken chock det blev, ujja:) Idag passade vi också på att köpa en dammsugare, min nya bäste vän. En dammsugare utan påse och med en plast behållare som tömmer behändigt och vilket jävla sug det var i den, den rekommenderas verkligen alla som gillar hårt sug, på dammsugare (vet nog att du tämkt porr på en gång, typiskt dig)

I morgon har lite att styra med, behöver energi och för det måste man få en schysst natts sömn och det ska jag försöka mig på nu... Natti Natti:)

På väg...

Regnigt och lite blåsdigt nu på morgonen och jag ska i väg på ett möte, är inte alls upplagd för det men man ibland måste man även göra saker som inte är alldeles för underhållande. På återseende mina vänner;)

Ok, så helvetet har frusit till is, eller?

Ok, jag har inte varit så jävla aktiv i bloggandet i helgen men va fan, vann Tyskungen Blogg-SM? Det är ruttet... Jag kräver en recount  NU... Spiderchick krossade ju den där bloggen, vilken pajastävling....

Fan, vilken konstig dag

Ja, den här dagen har haft en underlig känsla omkring sig, helt klart. Jag har pendlat mellan skratt och tårar hela dagen känns det som, väldans udda tycker jag.
Efter att vi kom hem från Mjölby har tiden nästan stannat, så har det åtminstone kännts, jag vet inte alls, känner mig mest förvirrad. Hela söndagen har haft känslan av lördag, vilket är jätte konstigt för fredagen känndes precis som en lördag, nu är jag ännu mer förvirrad, ni ser, man ska inte tänka för mycket, blir liksom bara fel.

Jag har färgat håret idag. De som känner mig vet att jag får ryck ibland, men nu var det ett tag sedan jag färgade skalpen. Den här gågngen var det mer eller mindre en nödvändighet, inget bull shit alltså utan en ren överlevnads reaktion. Jag är ju "bara" 26 år och i morse upptäckte jag fyre-fem ställen där det det stack upp gråa hårstrån och är det någon nojja som ag verkligen besitter så är det åldersnojja. Jag fick min 30-års kris när jag fyllde 20 och sedan dess har det bara rullat på, åt fel håll. Detta är naturligtvis fruktansvärt deprimerande speciellt eftersom jag fortfarande ser mig själv som "ung talangfull kille" (kommer nog få fett mycket dissar på den frasen) 

Men jag bifogar en bild av den "nya" Lappalainen;)



Jag ser väl inte ut som världesn partyprisse men i verkligheten är jag ju det;)

En annan ironisk grej:

Jag älskar ju hockey, det är säkert inget chockerande med just detta men min iaktagelse känns lite lustig. För nån månad sen fick Malmö Redhawks kicka sju anställda från sin kansli, tuffa tider tänkte man, inget mer med det...tills idag. Då visar det sig att Redhwaks Vd har shoppat upp 70 lök och dessutom snott ytterligare grejer från sponsorer för 30 lök, han har erkänt och titulerar sig numer för Mats the Shopoholic, vilken jävla snubbe. Han stod i tv och beklgade sig för sämre tider för Redhawks och beklagade att de anställda fick och så är han källan till det problemet, nackskott.

Måste bara posta lite bilder som är så jävla fina, fatta att man är stolt över sina tjejer (och grabb förstås) *s*

   

I morgon, eller idag, väntar ett möte med Kvinnofrid i Mjölby. Det var för få på förra mötet så det hela ska tas om, lite drygt men viktigt.
Btw, skriv på den här listan, kallas för säkerhetsnålen och det är en kampanj som jobbar för att få ett slut på mäns våld mot kvinnor, skit viktigt.

Nä, nu ska jag kila i säng, blir en lång dag i morgon, ska försöka hitta en dammsugare också:)




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

RSS 2.0