Ny header

Ja, men nu är det första advent och dagen har vi spenderat i Mjölby och stans egen skyltsöndag. Mycket trevligt, det slår mig hur jävla trevliga människor blir kring jul, tänk om det fick vara så hela året... Men har man någon typ av paniksyndrom så bör man kanske hålla sig inne, speciellt om man lider av typ torgskrek för helvete vad det var folk, men så in i bomben.

Vi har nu bestämt oss för att spendera julen på hemmapaln, vem fan behöver stressen att åka tåg, sitta trång och spendera pengar på julklappar men egentligen inte vill köpa. Nä, då sover jag hellre i in egen säng, köper julklappar till nån som jag bryr mig om och frossar i gott käk.
Nu blir de lite pizza och sen lite mer bloggande, har en del grejer som jag ska ta upp;)

Aa, just det. Kolla in min nya header, avis eller? Du kan också ha en sån här snygg header, snacka med denna här
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 minuter innan 1:a advent

Ännu en dag har nått sitt slut. Jag har kaft tryckande huvudvärk hela dagen som slutligen gett med sig, tack och lov. Blir tyvärr inget julfirande med pappa och familjen för nu skulle syrrans familj dit också och då fanns det inte plats för oss och även om det funnits plats för oss hade jag inte åkt dit för att jag inte tål hennes gubbe. Vi får helt enkelt fira jul här hemma vilket funkar alldeles utmärkt, däremot kan det vara så att vi tar en sväng till farsan under veckan och stannar några dagar, vet inte hur det blir, vi får se. Jag ska dock erkänna att man känner sig aningen åsidosatt när det blev så här, så sent som i går så skulle syrrans familj inte dit men så fort löpelden spridit sig om att vi skulle fira jul hos farsan så bestämde de sig väldigt snabbt, var väl bra det iaf, inget utan nåt gott:)

Imorgon är det skyltsöndag i Mjölby med lite annat smått och gott som står på tur och det ska bli roligt att komma hemifrån en stund. Vi har suttit klistrade här och det har väl varit mindre kul ska jag erkänna. Nu verkar dock Camilla ha blivit sjuk så det kanske bara blir jag och Isabella som åker, det där brukar reda sig i slutändan.

Camillas designer verkar ha blivit väldans poulära, tycker att hon jobbar hela tiden med att göra någons blogg men det är jag inte dugg förvånad över, hon är fantatsikt duktig på design i huvudtaget, sen är det sedan tidigare känt att hon har bra smak, hon valde ju mig *wink wink*
Hela den här situationen är ganska upp -och nervänd faktiskt. Förut var det jag som satt och jobbade med datorn hela tiden och Camilla som satt och lekte med Isabella och sköta resten, nu när hon har så mycket jobb så sköter jag mycket mer av den biten (i förhållande till vad jag gjorde förut) men jag ska berätta att det är något som passar mig skit bra. Jag älskar papparollen och kan faktiskt inte tänka mig något annat än att vara just pappa och bevisligen har jag en del år av det framför mig.

Nu ska ta och avsluta skrivande för idag, återstår hela 5 minuter av detta dygn nu. På återseende;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tack för den härliga starten

Anonym om "Jo, jag säger då det":
Enkelt. Skaffa ett jobb, du kommer väl ihåg vad det är?
Denna kommentar är inte godkänd.
IP: 213.226.75.90


Undrar vad man vinner på att kommentera så här? Tror människan sig vara rolig eller tror sig den här människan att jag vill vara arbetslös eller är denne människa bara ond rakt igenom?  Om du tror att jag godkänner kommentarer av den art så är du ju lika dum som du verkar.

Jo, jag säger då det

Den som läst min blogg någorlunda kontinuerligt vet att jag har väldiga "issues" med julen, jag tycker helt enkelt att det inte handlar om familj och att bry sig om varandra vilket resulterat i en någorlunda synisk tillvaro. Idag pratade jag iaf med min pappa och han menade att att vi borde fira jul hos familjen uppe i Västernorrland, vilket gjorde mig fantastiskt glad eftersom jag saknat min familj ganska mycket. Så jag började leta tågbiljetter inför detta och vips så handlade allt om pengar igen, en enkelbiljett för mig, Camilla och Isabella kostar oss 1698 kronor!!! Jag blir så jävla trött så det finns inget slut, vanligtvis kostar denna resa för familjen max 700 spänn men SJ vill tydligen utöka julbonusen och dubblar priset så nu kommer ändå den här jävla julstressen om pengar osv men jag vill verkligen åka dit, jag vill och jag vill verkligen men vi får se vart det hela kan tänkas sluta.

Jag har haft "skallebank" hela dagen och den vill verkligen inte ge med sig, jag är livrädd för att gå och lägga mig med den här huvudvärken för att sedan vakna med densamma. Jag vet att detta har med mina ögon att göra. Synen har halverats de senaste veckorna och jag ser mer suddigt än någonsin, nu kanske någon klyftig person säger att jag ska gå till en läkare men jag är livrädd för den yrkeskåren, för att vara lite lustig, dem letar bara fel på en:)

Nej nu får jag nog ta och sova en stund ändå, hur mycket de än må smärta i pannloben!

Jag lägger till en låt här som jag inte lärt mig texten på så nu ska jag väl lära mig den också;)

På återssende ni trogna;)

Jo men jag lever - Knappt

Ja, men då sitter man här igen, framfor "lappen" och skriver i sin blogg. Pappa fyller 66 idag, grattis. Han berättade att vi är inbjudna till festligheterna i jul uppe hos morsan och honom, fett kul. Uppenbarligen ska brorsan och syrran med familjer dit också, trångbebott tänker jag, Ska bli hur kul som helst. Mamma har gått och blivit kökschef på det stället där jag gjorde min praktik och x-traknäckte under kockskolan, är inte de lustigt så säg. Nu ska jag kila i väg till affären innan man somanr stående.

Btw...


Jag hoppas Johan Palm eller Alice årker ur idol idag, Heja Kevin och Robin;)

Fredag igen

God morgon:)

Jag satt uppe rätt sent i natten med ännu en artikel till Newsmill, dock skönt att få klart den, läs den här. Nu ska jag dona lite med andra grejer men jag återkommer under dagen för lite mer bloggande;)

Ett sista inlägg

Så nu är klockan starx läggdags, åtminstone för Camilla och då brukar min kreativa sida börja. Jag har i smyg börjat skriva på en bok igen, antar att det inte är så mycket i smg längre. På något sätt känner jag att jag måste börja skildra de tio senaste åren med misslyckat äktenskap, förlorat barn och en karriär som inte alls blev vad de borde ha blivit. Ibland känns det som en repetiton av allt bloggande men det känns samtidigt viktigt för att inte glömma allt man gått igenom och för att understrycka att jag är precis där jag vill vara nu, bortsett från att man saknar ett jobb så kunde saker och ting inte vara mycket bättre.

Jag tycker att jag kommit igäng med bloggandet igen och kanske är det en "piss i havet" men mina 50+ unika om dagen är ändå något jag är stolt över, att det finns 50 personer som på något sätt tar sig tiden att läsa min blogg varje dag är ju ett kvitto som man måste nöja sig med, speciellt då jag inte skildrar något annat än ett liv som pappa. 

Nu har vi fått ordning på alla paket som ska skckas till och från oss, det har varit lite av en pers måste jag säga men nu är det ordning. Nu tänkte jag surfa lite och titta på en film med en av mina favoriter Will Farell, Semi Pro, jag ska skriva en bra recension på den i morgon, sleep tight little people ;)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Den svenska monarkin har ingen status

Jag läser Henrik S Järrels artikel på Newsmill.se där han menar att monarkins liv lever vid god status. Naturligtvis menar han inte den svenska monarkin för den är inget annat än skrattretande och har lika hög status som en grupp dagisbarn har i samhället, dvs inte särskillt prioriterad. Det är möjligen så att de dominerar svensk skvallerjournalistik tillsammans med homofober som Carola men mycket mer är det inte. Möjligtvis kan man resonera att kung Bhumibol av Thailand (fd Siam) har påverkat hur de thailänska samhället formats eller så har han bara stått i vägen för medborgarnas krav på demokrati och det vi ser idag i Thailand, är det vad kungen har åstadkommit, korruption och missnöje i befolkningen. Att förska sätta det i svensk kontext är omöjligt för den svenska monarkin är en grupp människor som lever på en budget av 60 miljoner om året och visst kanske de förtjänar en klapp på axeln för deras goodwill-arbete men knappast 60 miljoner som vi skattebetalare ska stå för. Avskaffa monarkin -globalt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hockey - Ska SSK klara vändningen |Uppdaterad|

Ja, det är den stora frågan. Nu klockan 19 drar en full omgång i Elitserien i gång. 08-derbyt känns hetast av alla matcher i kväll. Hannes Hyvönen är borta för SSK och det talar för en starkare arbetsmoral hos tälje. Kulatt Tommy Enström får mer förtroende i Rögle, hans paras ihop med bröderna Abott som variten succé- får väl se hur ddt här slutar. Måste bara säga att Jämtin ska lira med Hlinka (eller om det var Hlavac) ikväll, tror det kan funka.

SSK verkar fixa att spela under press, verkar som om vändningen håller i sig, leder med 2-0 trots att DIF leder skotten, bra effektivitet.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Familjeliv när det är som bäst

Alltså, min "powernap" förvandlades till "Crazy beutysleep", inte helt ok men jag är åtminstone utvilad. Sedan sprang jag (tänk er den synen) till affären för att skicka pappas f-pressent, han fyller ju 66 i morgon. fter att ahn dlat gotta så de räcker sitter jag nu här framför "lappen" igen. I dag är det ju torsdag och de betyder att det är "Desperate Housewifes" idag och att jag inte gör annat än sitter här då Camilla gluttar på det. Jag fortsätter veckan tema (som är romantik) med att köpa lite rosor åt Camilla, hon har för övrigt byggt ihop nåt vi fick från Libero idag, hon sa att det var en telefon men jag vet inte jag.

Kolla in lite bilder nedan;)


Rosorna som jag köpte till Camilla


Är hon inte lite gullig,
hon som inte ens gillar
sin napp?Vad ska jag säga, tjejen
gillar helt enkelt choklad
och vem är jag att neka
henne det;)Jo, jag vet... vacker som
få och med unika kvalitéer
som pyssel ;)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Publicerad på Newsmill

Jag fick ännu en ny artikel publicerad på Newsmill idag. Denna gång berörde jag moderaternas förslag om sk. "svensk-kontrakt" och det faktum att vår egen Luciano Astudillo tycks stötta förslaget. Min åsikt i frågan är att vi inte ska utsätta flyktingar som kommer hit i nöd för något som vi själva inte tvingas till. Läs hela artikeln här

Men faaaaaaaaaan

Ja, men städning gick ju bra, eller?????

Ja, men visst, dammsugaren pajade så nu måste man köpa en ny sådan också. Faaaaaaaan också... Så jag fick lite tid över till att fundera på vad jag ska göra för mat idag och fallet föll på Köttfärslimpa och kokt potatis, ska bli kul att göra något annolrlunda med köttfärs än de vanliga köffärsrätterna. Nu måste jag sopa hela j-la lägenheten medens Camilla är och handlar, freakin jippi

Jag hämtar mina recpet på recept.nu, så jävla bra recept alltså...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Söka jobb - Check

Så där ja. Nu har man söt jobb också. Jag sökte en tjänst som nattportier på SAS Radison i Linköping, jag tror det ska passa mig som handen i handsken.
Jag har insett att jobben som journalist inte haglar så där jätte tätt här I Östergötland och eftersom vi ganska nyligen flyttade hit så har jag inget intresse av att flytta.
Därför får man återgå till "urbranschen" för att kunna tjäna ihop lite kosing.
Nattjobb funkar skitbra, då får jag träffa Isabella lite innan jag måste åka och språkkunskaoerna i finska, svenska och engelska bör komma väl tillhands i detta jobb, nu gäller det bara att få jobbet också. Nu har jag gjort en del av dagens todo-lista nu ska jag städa, diska och förbereda lunchen... På återseende;)Läs ä
ven andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Nominera mig för fan

God morgon! Inte blev man uppringd av RIX i dag heller, man har nästan blivit besatt av tanken att få vara med där men ick. Jag antar att ingen (mer än jag själv förstås) har nominerat mig där. Därmed så har jag insett att jag inte är en sörskillt intressant bloggare och jag ska försöka lva med det, om det u går. Isabella sitter och äter frukost och Camilla snarkar så det knakar i väggarna.

Jag hade satt min mobil på väckning till klockan 8 för att jag nu i några dagar försökt vända på dygnet och det går så där. I morse rammlade telefonen ner i en flyttlåda (som fortfarande står framme så där två månader efter inflytten) och jag hittade inte fanskapet så där halvlåg jag helt jävla yrvaken och försökte hitta min telefon men nu har jag hittat den. Snön blev inte så långvarig, den är faktiskt helt borta och har erstts med barmark, is och hårda vindar, blir det en grön jul i år (i klimatkrisens tecken)?

Det ser helt jävla för jävligt ut här hemma, mitt fd "mecka" (kontoret) har blivit grovt våldtagen av kläder, leksaker och annat junk som jag inte äger men det är smällar man får ta när man bjuder in familjen på kontoret. Idag skiljs jag från mitt NHL-spel som jag sålt på Tradera, det var dgs nu eftersom jag helt enkelt blivit besatt av skiten. Torsdagen blr en lugn dag bortsett från det vanliga som består av matlagning, städning och allmänt pappagrejs.

Tänkte på en grej i natt. Om jag skulle kandidera till president över universum (eller nåt) så skulle jag vilja ha Niklas Wikegård som strateg i min kampanj. Jag älskar den karln alltså. Jag vet inte någon som är så brutal i sin omvärldsanalys som Wikegård, man önskar att man hade en uns av hans pondus och vilja, då skulle man knappast sitta ooch böna och bedja att människor skulle nominera en till BLOGG SM *wink wink*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Snacka om Bulls Eye

Jag tänkte ta en stund för hylla lilla Skänninge där jag numer bor.
När vi flyttade hit så var tanken att flytta från stan och för att kunna leva ett lungt och sansat liv där familjen kom i första hand och det har vi också lyckats med. Det vi inte tänkte på var att vi flyttade till en småstads idyll där männsikor visar omtanke för andra människor.
Jag själv är född i Södertälje och har bott där och en del andra stroa städer som Luleå och Stockholm, detta är därför en underligt skön känsla. Ett exempel på detta är ju affären (Coop) som vi gör alla våra inköp i, visst är det aningen dyrare än om vi skulle åka till stan men det bemötande och den omtanke som vi får varje gång vi handlar kompenserar det med råge. Partik och Mats som äger butiken är sköna killar och alla i deras personal är fantastiska.

Ett annat exempel på den omtanke som finns här är det som hänt den här veckan. Varken jag eller Camilla har haft en mobiltelefon den senaste tiden och hållt oss på hemmaplan de sista veckorna så denna vecka har vi fått tre besök av människor i byn som "bara ville se att allt var okej", ja men hur jävla underbart är inte det?  Jag är skit glad över att bo i Skänninge och jag hoppas fler förstår storheten i att bry sig.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det handlar inte om pengar...

Angående detta kring julhandeln. Jag vet inte om jag lurar mig själv men visst har julens mening förändrats sen en annan var barn... Jag har inget emot att människor handlar julklappar i måttliga mängder men de är överkonsumtionen som gör mig ilsken och någonstans tror jag att vi glömmer förmedla det vi borde värdera högst, nämnligen familjen och den tid vi faktiskt fär möjlighet att spendera under den här korta tiden. I min familj är utspridda i olika delar i landet och även utomlands så för mig är det verkligen viktigt att få njuta under den här tiden med min familj men de kommer i skymundan för att det ska "tokshoppas" både före och framför allt efter jul i mellandagarna.

Men visst, handla så ögonen trillar ur, det är ju huvudsaken att ni mår bra och som de stod i kommentar jag fick; man gör ju det för att få se glädjen i den tar emot pressenten, då gör man det iaf av rätt andledning men som mina syskonbarn haft under sin barndom är fan inte hälsosamt då de fick typ 40 paket var, det vill jag helst slippa:)

Men om jag nu ska önska mig något i jul så får det bli en vit vinter utan slask och en skön julafton med familjen framför tv:n tillsammans med Lasse Kronér

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Hur f-n ska man klara av julen?

God morgon mina vänner. Jag har suttit och funderat kring det här med julen. Jag har alltid hatat julen, redan som barn hade jag svårt för det och hela tiden har det varit samma grej som retat upp mig, allt detta j-vla julhandlande. Jag har liksom aldrig fattat grejen och ännu värre blir det när man får barn själv har jag märkt, då är det som om föräldrarna börjar jämföra antalet paket med varnadra, sjukt beteende helt enkelt.
Än värre blir det när man har det krasst ekonomsikt som vi har det just nu när jag är arbetslös men man kan ändå inte undvika julrushen, det vore ju tjänstefel. Jag gillar julen om vi talar om allt pyntade och saker för genrellt välmående men det jag inte fixar är konsumtionshysterin, men vem fan är jag att förneka vår dotter att få julklappar som alla andra barn, eller har jag den rätten?

Idag vakande jag inte förän strax efter nio, efter en skön dusch och servering av frukost på sängen åt Camilla så sitter jag här. Jag ska nu sätta mig och läsa tidningen, diska lite, tänkte damma av dammsugaren lite och sen försöka blogga lite till:) På återseende:)  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vad glad jag blir;)

Fan vad det är kul att få kommentarer, jag blir skit lycklig:) Tänk att en sån liten grej kan få en på så bra humör, jag blir alldeles till mig här nu:)

Kul är det dessutom att vara ute på "banan" igen som skribent, fick min artikel publicerad på Newsmill.se som jag måste säga är en brilliant idé, jag rekommenderar alla att besöka sidan.
Nu är det kväll igen och jag råkade förlänga min tupplur med ca två timmar så jag är lite lagom pigg nu, kanske för pigg men jag ska i säng tidigt för det var otroligt skönt i morse att få läsa morgontidning i fred oh dricka min första kopp i total tystnad och eftertanke, det är något jag behöver. Jobbsöakndet fortsätter i morgon, tycks inte finnas mycket jobb över för kockar/journalister/KAM:are, tyvärr. Jag vill inget annat än jobba för att vi ska få en lite trevligare tillvaro, jag får väl i värsta fall börja frilandsa som skribent igen annars men helst inte för det är en sjukt tuff bransch.

Camilla sitter och glor på "Desperate Housewifes" vilket jag hatar så in i norden så då får jag alltid tisdags kvällen i ensamhet framför datorn, något som kan vara skönt. Måste också påpeka att romantiken fortsatt att flöda idag, jag köpte ett nytt halsband till Camillas smycke som gått sönder, hon verkade ganska glad över det och sen avskutade vi kvällen här med kebab framför tv:n. Det kanske inte är så där jätte romantiskt men lite i alla fall. Jag ska försöka sprida lite romantik här hemma varje dag, då blir det inte så mycket att ta igen. Jag tror inte jag köpt en ros åt Camilla på säkert två månader, får råda bot på det snart.

Lev väl;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Rikard Palm - Vad sysslar killen med?

Så hela den här historien med nyhetsankaret Rikard Palm från Rapport är ganska deprimerande men för den sakens skull inte mindre viktig. Viktig är den för att påvisa hur "klasskillnaderna" är tydliga i Vserige anno 2008. Rikard Pal vägrar alltså att jobba natt som hans chefer vill och då väljer han att sjukskriva sig för att kunna umgås med sin familj.

Jag tycker att hans beteende är tecken på att man behandlar människor olika beroende på status. Säg att Göran 55 som jobbar på "bruket" i Kiruna eller Eva på socialtjänsten i Täby skulle agera på samma sätt så skulle de få "kicken" snabbare än fort. Arbetsgången är ändå så att chefen är tillsatt för att på bästa sätt driva verksamheten och nu anser Palms överordanade att hans ska jobba natt och då ska han det, inte ska han på ege bevåg sjukskriva sig för att han inte får sin vilja igeinom. I mina ögon, oavsett hur mycket jag sätter min familj fraför det mesta, måste Rikard Palm välja om han ska respektera chefens order eller säga upp sig, inget där i mellan. Jag har skrivit en artiekl på ämnet hos Newsmill.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ny design - vad tycks?

Ja, men säg det då, gör det... Jag vet att jag är väldans ombytlig men vem sa att that was a bad thing? När man har en sambo som är skit duktig på att designa bloggar ja men då ska man minsann utnyttja det. Jag passar på att posta några härliga bilder på Isabella i hennes gamla vintermössa;)
Det känns vergligen avlägset...

...att ha en chans i Blogg SM på RIX FM när man ser vilken klass det är på bloggarna som är nominerade nu. Det känns inte ens som att jag hör hemma där, verkar vara en helt annan nivå mne jag tycker det är skit kul att de dragit i gång detta. Sen måste jag bara tillägga hur kär jag blir Lasse Kronér för varje gång. Måste erkänna att kärleken funnits där sedan han klev in med de där gympadojorna och pingvinfrcken. Jag tror, och det är min egen fantasi, att jag och Lasse skulle kunna ha skitkul ihop. Vi verkar ha samma humör, vi är nog ganska lika, skillnaden är möjligtvis att jag har hår och han är sjukt rolig. Min kärlek för RIX MorronZoo har återuppstått. Roger, Titti och Fylking Sverige förgyller åter min vardag.''Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Frukost på sängen

Jag känner mig lite romantisk så här på morgonkvisten så Camilla får lite frukost på sängen idag. Jag och Isabella har redan ätit frukost, eller Isabella har kladdat frukost och jag har ätit detsamma. Jag återkommer under dagen med mer inbkickar från våra liv;)

Mindre trevliga kommentarer

Ibland blir man så trött på en del människor, inget konstigt med det men lita lagom irriterande. Jag fick precis den här kommentaren:
"Du kanske inte borde skaffa barn, när man läser din blogg så är du ju inte direkt "pappamaterial" med tanke på att du är så deprimerad"

Ok, där ser man. Jag är inte "pappamaterial" för att jg är så deprimerad. Fråga 1A: Är jag deppad? För det hade jag ingen aning om, Fråga 1B: Är jag inte pappamaerial? Det hade jag faktiskt inte någon aning om heller.

Jag kan iof förstå att någon enstaka människa kanske uppfattar mig som deprmerad jag väljer dock att kalla det eftertänksam på nattetid. Jag är fantastiskt lycklig och jag tror inte att någon i min omgivning skulle påstå något annat. Jag ska väl erkänna att jag ibland har en tendens att ifrågasätta en massa men det är väl den typen av människa jag är får jag förmoda. Självklart har jag många tankar och funderingar kring föräldraskap och kanske främst kirng att vara pappa, men det betyder inte per automatik att jag är deprimerad, tvärtom så ser jag fram emot att bli pappa och framför allt är jag mån om att när jag väl kommer dit är väl förberedd, hur man nu är det på bästa sätt.

Men tiller som skriver anonyma och elaka kommentarer kan jag bara skicka den här passningen: Jag godkänner aldrig kommentarer av den arten av en enkel andledning, jag tror ingen mår bätre av att få läsa det. Vill ni påpeka något för mig eller om mig så gör gärna det, men då vill jag också ha en fysisk person som jag kan referar till inte en anonym källa.

Vi samtidigt passa på att tacka alla andra som kommenterar min blogg dagligen:)


Kväller igen

Idag har det varit en fruktansvärd dag. Jag har varit så sjukt trött och ögonen har varit helt suddiga. Jag mår helt enkelt inte bra och efter att jag tittade på Oprah idag som handlade om kroppen och icke upptäcka sjukdomar så måste man ju erkänna att man är aningen nojjig. Jag vet inte vad jag går igenom nu, både mentalt och fysiskt, men en sak står glas klar och det är att allt kan knytas samma med det faktum att jag inte vet hur jag ska försörja min familj efter årsskiftet. Jag måste helt enkelt hitta jobb som jag gör att jag klarar av den här biten. Det är lite "spooky" hur det psykiska hänger ihop med det fysiska.

Vecka 21 av graviditeten har inletts idag. Ju närmare man kommer själva förlossningen ju nojjigare blir man. Samtidigt blir man mer vaksam på den dotter vi redan har. Om man hör ett ljud som inte är ett skratt från henne så gör man genast en helkropps undersöning på henne för försäkra sig om att ALLT är okej.

Det blir tidig kväll i kväll, lite NHL blir de ju förstås men bara så man pallar att kliva upp i morgon. Då ska jag till smyckesbutiken här Skänninge för att fixa Camillas överraskning och eftersom jag vet att hon läser det här så känns det extra roligt eftersom han inte fixar överrakningar utan blir sjukt otålig.

Glöm inte att anmäla er till Blogg SM på rixfm.com

Nåja, ta väl hand om er alla;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Go´ morgon Måndag

Här sitter jag lite allmänt yrvaken. Jag har sovit fantastiskt dåligt i natt, riktigt illa. Jag mår rent ut sagt skit men ja försöker åtminstone glädjas åt en ny vecka. Camillla och jag brakade samman i går helt i onödan och jag tror att det är därför jag sovit så dåligt och även om vi nu är sams så känns de konstigt. Om man bara kunde lära sig att jag endats finns här för att serva henne under gravisiteten så skulle vi ha de tvärlugnt...

Idag händer inte så mycket. Ska packa lite varor, beöska VC och eventuellt äka in en sväng till Mjölby.

Söndag

Så jag var lite sliten igår så det blev inget bloggande. Isabella var på dåligt humör precis som Camilla och jag själv. Om det är något jag lärt mig så ska man inte blogga då. Nu är det emellertid Söndag och jag är på riktigt bra humör med mycket energi, kan vara för att jag sovit ganska många timmar i natt. Idag har jag hunnit dammsuga och skura hela lägenheten, om än aningen slarvigt.

Idag blir det karré och potatisgratäng till middag, det var så länge sen man gjorde något som tar lite längre de vanliga tio minuterna i köket. Jag har skivat potatisen som nu ligger i ett saltlag för att förhöja smaken lite, ska strax till affären för att köpa "lite" grädde och sen är det bara att laga.

Dansbandskampen var inte så intressant igår. Lars Kristerz är fortfarande hur sköna som helst och jag hellre sett att dem hade varit med i melodifestivalen istället för Scotts men det är väl som med allt, utseende och traditionella snygga pojkar före oss andra.

Jag vet inte om det händer så mycket spännande idag, jag ska väl försöka spela lite NHL för sista gången innan det försvinner sen blir det ju säkert Parlamentet och Wallander ikväll och relativt tidigt i säng. Tror jag måste in till Mjölby i morgon för att snacka med svärfar och anmäla mig på AMS.

Kram på er
//Pappa Toni


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Nr 100 och hur kunde det här hända?

Det är mitt 100:ade inlägg på den här bloggen, kanske ingen stor grej för alla storbloggare där ute men för en annan som verkligen haft problem att stanna på en och samma blogg så är det värsta grejen:) Så grattis, Toni. Man tackar;)

Sen till det lite tråkigare. Hur f-n kunde allas våran Anna åka ut ur idol?

Jag blev tårögd faktiskt, jag gillar hennes röst skarpt och att Johan Palm inte åkte ut var skandal. Får jag som Mjölbybo säga så?
Ja, men det spelar ingen roll, killen KAN INTE SJUNGA, sant men sant... Jag har diggat Anna sedan hennes första audition. Att en 16-åring kan ha en så otroligt härlig röst är helt otroligt, jag hoppas verkligen att något skivbolag "snappar upp henne, jag skulle INTE tanka hennes platta utan faktiskt KÖPA den. Inte för att man laddar ner så väldans här ändå. Robin B var som en helt annan atrist i dag. Ja, jag säger artist för helt plötsligt hade han blivit just en artist. Undrar om pressen att bli den "bästa Robin" varit för mycket tidigare eller var det at de fick åka hem en sväng? Vissa hade tydligen inte fixat det lika bra som Robin. Alice låtval var ju bedrövliga och jag vet inte om "Because of you" är en låt man ska dedikera till någon som man älskar, men vet jag... Kevin Borg, vilken snubbe. Så charmig, så duktig och så ödmjuk, ja det gillar vi skarpt. Jag förstår verkligen att han är det bästa som hänt i hans flickväns liv, han är ju nästan det bästa som hänt i mitt liv. Eller inte riktigt men jag gillar verkligen honom och hans silkeslena röst, inte att förglömma, hans sängkammar blick går inte av för hackor.

Min dotter Isabella vakande nyss, mitt i natten, med en mardröm och skrev rakt ut. Jag blev livrädd för Isabella är inte den som gråter så där i första taget men efter att vi båda lugnat ner oss satte vi oss i soffan med lite dryck och diksuterade finanskrisen, hon somande i mina armar efter en minut och jag måste erkänna att jag själv slumrade till. Ni ser, finanskrisen har sina fördelar:)

Nä, nu är det dags för att styra kosan mot sängen. Det har varit en fulländad dag. Vet inte vad det är, men den sista tiden har varit helt underbar, Jag och Camilla är mer kära i varandra än någonsin tidigare. Vi gör daker och skrattar ihop som vi gjorde när vi träffades och det känns verkligen otroligt bra att kunna påvisa det med tanke på alla runt omkring oss som motarbetat oss från början. Där ser ni, man ska inte lyssna på andra när det kommer till sitt hjärta helt enkelt. För alla konstiga tankar och funderingar som du har bär säkert den du är kär i också, brukar vara så.

Jag har anmält mig till Blogg SM på riks, inte för att man har en chans att vinna eller ens bli omnämnd där men om jag skulle backa på allt som antagligen inte kommer slå in så skulle jag väl fortfarande sitta hemma i Västernorrland och ångra allt jag INTE gjorde. Anmäl dig du också, jag är inte rädd för lite motsånd;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Men va f-n var det där?

Ok, här har man suttit och dissat Robin B i flera veckor och tippat att han ska åka ut varje gång och så kliver han in och dammar av två grymma låtar, jag är stum av beundran för den killen. Jag vill inte att han ska åka ut, vi behöver den killen på fredagar, tyvärr tror jag att Alice gjort sitt i Idol.

Jag måste erkänna att t.o.m jag faller för Kevins "Bedroom eyes", vilken charm alltså, får man låna eller?

Johan Palm är ju som han är, skön brorsa dock. Men jag ska erkänna att Johans stil börjar bli lite frusterande.

Nu blir det Fredag hela veckan...ses, gör vi;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fredag igen

Jaha ja, man hinner kanppt blink mellan helg och vardag här. Nu var det då fredag igen. Ikväll har myst lite grann med god (enligt mig) lyckling och barbeque pommes i rolig form och nu väntar idol för oss. Isabella har varit i full fart hela dagen och gick faktiskt inte och lade sig förrän nu för fem minuter sen. Snart tar vi väl fram chipsen och börjar mysa lite till innan sängen väntar. Jag knäppte lite bilder och filmade idag när vi åt och var ute, mycket nöje;)Kan kanske tyckas att jag tjatar mycket om min familj men faktum är att jag lever exakt det jag drömt om hela mitt liv och jag LÄNGTAR VERKLIGEN tills vi får vår tillökning i April;)

Snö och telefon problem


Jag vann...

...en hundring på hockeyn, satsade en tia och vann en hundring. 4-2 till Linköping! Finansierar iaf mitt kenospel;)

Jag måste bara få berätta...

...att tårtan som Camilla gjorde åt oss igår snart är slut och den var sjukt god... Varför fick jag inte den när jag fyllde år kan man ju fråga sig... Hmmm


Min nya telefon vill inte...

...hitta en kontakt med datorn och därför kan jag inte heller lägga upp fler bilder eller videobloggar, så jävla trist.
Idag har jag tvättat, tillåt mig i och med det säga: FY FAN, VAD JAG HATAR ATT TVÄTTA!!!

Nä, jag står hellre och diskar i tio timmar utan paus än att jag tvättar i 30 minuter med fyra pauser. USCH!!!!

Nu ska jag gå och handla lite grejer men jag skirver ett längre inlägg efter att Camilla och Isabella gått till sängs, ha det gött!!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Morrn Morrn ;)

Go morron! Idag vaknade vi lite sent, halv elva tror jag klockan hade hunnit bli. Nu är det tvättstugan som gäller, ett helt berg av tvätt väntar mig. Det är ju dessa uppoffringar man gör när man väntar barn, nog för att jag gjort tvätten innan vi blev gravida. På återseende

Avrapportering

Så nu har jag videobloggat färdigt för idag(även om det är lite upp o nerfilmat). Jag bifogar lite bilder från vår tv-kväll
också...


Tårtbakning

Någon annan som känner av julstämningen? Vi gör det lite här hemma efter att vi satt upp vår nya adventsljusstake. Idag har vi bakat och sovit mest. Jag filmade lite medens Camilla och Isabella bakade en fin tårta, ska provsmaka den nu.  Jag känner mig lite kryare nu även om jag fortfarande har väldigt ont så känns det lite bättre. Vi fick oväntat besök av svärfar på kvällskvisten, alltid lika nojjigt när man får oväntat besök, man hinner inte förbereda sig riktigt. Idag fick vi besök efter att han försökt få tag på oss i nära två veckor för att våra mobiler strulat.

Magsår mm.

Jag mår skit. Bra då fick man det sagt, Mitt jävla magsår har gått upp igen. Jag trodde att jag kanske var kvitt den nu men så efter två år slår den till igen. Jag mår verkligen uruselt och samtidigt får jag inte säga vad jag tycker om saker och ting för då tycker Camilla att jag är elak. Det är verkligen inte en ultimat situation alls. Men det blir bättre, men jag ska erkänna att jag blev livrädd när jag spydde blod i går, helt superskakis. Nu ska jag ta en tupplur.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Miss Li, mätt och hyfsat belåten

Ja nu har vi lunchat sedan några timmar. Jag sitter och lyssnar till Miss Li, hennes låtar blir man glad av. Angående jobbet så blir det nog nej tack för min del. Jag inser att ja kommer förlora för mycket familjeliv i det falla att jag tar jobbbet, men är bara 95% säker på hur jag ska göra... Vi får se.

Jag känner mig lite lagom pigg idag, tror det är dags för en liten tupplur....Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,Hemma igen

Jaha ja, då var man hemma igen. Jag tycker att allt gick väldans bra faktiskt. Jag blev belönad med en fin ros och vackra ord. Jag är lite trött känner jag, blir en dryg dag i morgon också så jag orkar inte skriva något nu, känns dock skönt att komma hem till Camilla... PUH!

Nytt jobb?

Jo men det verkar så. Fick precis ett samtal från ett jobb jag sökt inom finansbranschen och jag är inbjuden till utbildningen som hålls i Stockholm och efter det ska jag själv bestämma hurvida jag vill fortsätta eller inte. Det känns kul och spännande men jag ska inte slarva bort de här utan fundera riktigt noga innan jag tar ett beslut.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lunchat och klart

Jaha, men då har man lunchat färdigt för idag då. Inte så glamoröst med korv och pommes men väldans gott trots det.

Just nu sitter jag och för mentala anteckningar för i kväll, jag hoppas att min kollega från distriktet, Elias, har möjlighet att assistera mig men annars ska de nog går bra ändå.
Nåja, vi får se. Ikväll missar man dessvärre fotbollsgalan men den har blivit mindre och mindre intressant med åren faktiskt. Jag hade nog föredragit Hockeykväll med Niklas och Marie istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gött mos då

Minst sagt... vi ligger minus 26 spänn på kortet och pengar kommer inte förrän i morgon, bittert värre. Nåja. Jag har ett föredrag ikväll hos Socialdemokraterna om SSU Mjölby, känns kul men också väldans nervöst eftersom jag ser upp till många av de som ska lyssna, ska väl gå bra ändå tror jag. Nu bär det av till banken för att ordna till lite grejer, minst lika kul varje gång att köa på en yta av fyra kavdrat eller vad nu den där baken har yta... Nå väl, på återseende

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Go morgon Måndag

Jaha ja, då var det måndag och dra på trissor, jag är uppe före Camilla. Det har inte hätn sedan Sundsvall brann. Idag är vi i vecka 20, de känns häftigt att det gått halva tiden nu. Nu ska jag kirra frukost till Isa och mig själv och låta Camilla sova ut för en gångs skull. Lev väl till hörs igen;) 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

nattsudd

Ännu ett djupt inlägg, suck.

Jag funderar oftare på framtiden nu än jag någonsin gjort tidigare. Kanke är det för att jag ser hur Camillas mage växer i kapp med Isabella och att varje sekund jag inte är med Camilla och Isabella känns som en förlorad sekund. Allt känns så jävla underligt. Att gå från att vara världens partynisse till det man är idag på bara två år känns än konstigare. Aldrig förr har jag oroat mig för så mycket som jag gör idag. Jag funderar kring pengar, hur vi ska klara oss, jag sover dåligt och håller tummarna för att mina barn hinner träffa sina farföräldrar innan de går ut tiden. Är det normalt? (snälla Bullen, hjälp mig)

Allvarligt. Ingen sa att något om det här när man skaffade barn. Att man faktiskt skulle bli en liten tankebomb som sipprar omkring i verkligheten. Så nu försöker man säkra sin ekonomiska framtid för att åtminstone kunna garantera att barnen alltid har mat på bordet och tak över huvudet.

Överdriver jag?

Ja, en aning faktiskt. Ibland känns verkligheten så här. Det känns som om man inte riktigt fattat det här med föräldraskap förrän ett år in. Då fattade jag hur jävla stort det är och vilket jävla ansvar man egentligen har. Jag är ju för fan ansvarig för ge den här lilla underbara människan allt vad gäller förberedelser för den "riktiga" världen och jag är inte ens säker på att jag själv vet vad det innebär. Visst kan man lala sig igenom livet och hoppas på det bästa, men är det rättvist att då föda in en ny männsika till vår värld om man inte är villig att ge det barnet de allra bästa förberedelserna? Somliga tycks vara fast beslutna om att det säkert ordnar sig med tiden, jag vågar inte ta chansen.

Vad menar jag med det?

Jag vill ha barn mer än något annat men istället för att sitta av nio månader igen så ska jag försöka ta vara den här tiden genom att förbereda mig för att bli förälder, inte som det blivit nu att Isabella blir ett "försöksbarn" som det kan tendera att bli med ett första barn. Jag kanske är ensam om dessa tankar men någonstans måste jag ju skriva ner dem.  Nu är det dags för sänghalmen, på återseende;)


Per Moberg är kung

Man måste älska Per Moberg, han är så skön och avslappnad i köket där han står slaffsar, ett skönt alternativ till andra tv-kockar. Jag sitter och doftar framför burken med en kopp java och ett leende på läpparna. Jag glider runt på olika butiker och letar billiga kläder åt Isabella och då vill jag rekommendera ett billigt ställer som heter 2ndhand.tk, billiga kläder och det är som det låter second hand men i nytt skick va det verkar, testa det, har precis beställt själv därifrån....

Ha det gött


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dancing Queen?

Isabella dansar, men till vadå?


Söndag

Jag sitter och funderar lite kring om det är genetiskt i vissa människor att vara slitan och sega på söndagar? Jag känner mig iaf väldigt sliten... Nu ska de bäras flyttlådor med barnkläder som vi ska rea ut på tardera, awesome

TävlingVill du också vara med och tävla om ett valfritt plagg från www.maxomorra.com så är det enda du behöver göra, det här:

Kopiera bilden, länka Ninninusens och Maxamorra sen publicerar du detta i ett inlägg. Gå sedan till denna länk och skriva va du vill ha för plagg från Maxamorra.com i en kommentar

Jag älskar Lars-Kristerz

Jag älskar dansbandskampen, men parodierna är sköna också... HEJA LARS-KRISTERZLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

Fattig som en lapp

Inte kul alls. Att vara fattig som en lapp är inte kul alls, får förhoppningsvis lite pengar under morgondagen men allra senast på tisdag, nå väl. Jag är inte ens sugen på att blogga nu, usch!!!!

Nygammalt

Så jag har funderta ett tag nu och kommit fram till följande... Att jag ska ta tag i en ny gammal karriär, nämnligen att producera musik, har precis börjat igen och testar lite nya grejer som dansmusik med a bit soul...
Jag ska försöka lägga upp låtarna eftersom här får ni själva säga vad ni vill...
Jag mailade en gammal kollega om detat och han blev helt salig och jag blev aningen rörd.
Ska bli grymt skoj och kanske är det just detta som saknats den sista tiden, ett för mig naturligt sätt att uttrycka mig igen. Den här gången är dock för min egen skull, utan några som helst önskiningar om att göra en platta utan bara för att få rensa luften och vem vet, kanske blir det lite mindre psykbryt som idag exempelvis.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , ,

Totalt ur balans

Jag är fullständigt ur balans, fan inget är bra. Jag satt precis och spelade "Myth Makers" på PS2 och blev undan knuffad, som varje gång jag spelar, men nu fick jag världens psykbryt, jag skrek och kastade dosan åt h-vete. Jag vet inte vad det var som hände, totalt psykbryt, tror jag åkt på total soppatorsk hela veckan rent mentalt. Problemet är bara att det inte finns ett enda mörkt moln på himmlen just nu i mitt liv men ändå bryter jag dagliegn samman på ett eller annat sätt.

Jag måste hitta ett sätt att få ut dessa utbrott i ett annat forum än i vardagsrummet med familjen, fy fan vad jag skäms. Jag är så sjukt röksugen och vill inte gå ut och röka för att jag måste gå förbi Camilla... Usch

  Läs även andra intresanta bloggares åsikter om , , , ,

Äntligen mitt rätta jag...

Så nu har mitt rätta jag kommit fram, kaffetanten personifierat, så underbart att komma ur garderoben:)

Camilla har gjort en ny design åt mig på begäran, jag är skitnöjd, vad tycks?
Lite avis är du la;)

Isabella är ju snart 18 månader och maten är ju en stor grej då, kanske mest för oss föräldrar. Så hon har ju slutat med vällingen och då är det ju viktigt att hon äter på dagen så att hin inte är hungrig när hon ska sova, lite som vi andra vuxna, typ:)

Så idag gjorde hon det... Hon åt upp sin mat själv med sked (och lite händer). Hon verkar ha förstått konstruktionen kring detta med hur en sked funkar, så stolt jag är :)
kväll blir det väl "Idol" tror jag, måste ju hålla på Johan Palm (Mjölbysonen), annars tycker jag att det är ganska tunt med talanger, bäst är ju Kevin (we love him här) och sen natuligtvis socker söta Anna... Jag hoppas Kevin eller Anna vinner...

Nåja, nu ska jag göra lite hemsidor här, lev väl mina vännerLäs även andra intresanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

Fredag igen

Det känns som allt går väldans fort just nu. Snart är "vi" i vecka 20 och det är ju halva graviditeten, känns så jävla stort. Jag säger som Camilla, jag vill nu nu nu... Jag tror att Isabella fattar att hon ska få ett lillesyskon (bror?). Isabella är så duktig, hon har slutat med vällingen, det tog bara två dagar, som inte var så himlans jobbiga, för henne att läsa sig sova utan välling, visst det tar lite längre för henne att somna men det funkar relativt bra.

Som sagt, fredag idag. Jag vet inte riktigt vad som händer just idag men det blir nog lite slött, det är regn här och inneverksamhet känns som ganska troligt. Jag ska ju hålla en liten pressentation för (S) i Mjölby på måndag och jag är lite pirrig inför det, men å andra sidan så känner jag många och sen är dte ju ett skitkul ämne. Nä, nu ska jag börja med lite maten tror jag, blir en sen lunch idag.

Läs även andra intresanta bloggares åsikter om , , , ,

Fem frågor

Vad gör du?

Just nu sitter jag och dricker en sista kopp innan det är dags för sängen

Vad tänker du på?


Just nu funderar jag på vad jag gjort i mitt liv slutligen lett mig hit där jag är idag (japp jag är en djup snubbe)

Om du fick vara en person för en dag, vem skulle det bli?

Om jag fick vara en person för en dag skulle jag vilja vara en känd hockeyspelare i NHL, stannar gärna något år eller så:)

Senast du drack dig berusad?

Oj, det var ett tag sen, men jag somnade på balkongen på dagen innan midsommar (bodde på bottenvåningen)

Ett måste varje morgon innan du är redo för att möta världen?


Ja, det måste nog vara kaffe och cigg, annars blir jag nog jobbig:)Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Svara på frågorna du också, kommentera mig sen;)

Motala eller ej?

Så då är det torsdag och man är uppe och härjar igen. Hade tänkt åka till Motala idag men jag tror att jag ångrar ig angående det. Jag känner mig inte alls så sugen på det när jag tänker efter, Jag vet inte vad jag ska hitta på idag, någe blir det ju.

Camilla verkar aningen irriterad i dag så hon får bestämma vad vi ska göra idag, på det sättet blir de inget bråk. Men jag är nog sugen på Motala ändå. Vi får se..

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Mjölbybloggkartan.se!

Några avslutande ord

Jag har känt mig ganska deppad på sistone, inte på dagen eller så men när de blir tyst på kvällen. Det mesta handlar om att jag gett upp så mycket i mitt liv, enda från femtonårs åldern har det sett ut så här och på sätt och vis ångrar jag inte något av det men på ett annat sätt, ett mycket mer komplext sätt, ångrar jag allt.

Det som gör det hela komplext att komprimera eller bearbeta är att det finns en gemensam nämnare för att det blivit som det är... och den personen är jag själv.  Jag skulle kunna göra em topp 100-lista över saker jag ångrat de tio senaste åren och då skulle jag änd¨inte ta mede banala saker som att jag ångrar att jag började röka, att jag sa upp mig från mitt bästa jobb eller att jag gav upp min största dröm. Det som är knepigt är väl att jag bara känner så här på kvällen/natten...

Nåja, de blir tidigt ikväll, god natt

Onsdag kväll


Rolig bilder
Kärlek på riktigt?

Skulle tro det, ja!Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ett helt vanligt inlägg

Så där ja, nu är vi tillbaka på normalt manér, skönt med lite omväxling. Som jag berättade förut så skulle vi göra "Mac n Cheese" idag och Camilla gjorde den skitgod men hon är inte på topp idag och blev jätte missnöjd, helt felaktigt om du frågar mig. Hon är dessutom hur sexig som helst i hennes nya "frippa", I just love EVERYTHING about her...

Isabella är på dåligt humör, kanske en annan också hade varit i fall bara var 10 ord jag kläckte ur mig gick att förstå och att hon dessutom varit vaken sen fem i morse kan också bidra. Hon sover lite nu, det kan hon behöva, hon får panikutbrott och gråter hejdlöst när hon är så där trött.

Nu ska jag ta tag i disken och dammsuga lite, det är avslappnande, tycker jag.

Jag passar på att skicka ut en hälsning till Charlotte, en av mina favvobloggare, som känner sig lite nere... Krya på dig:)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pappa och Isabella


Nattliga klagomål


Första videoblogginlägget (Kasst ljud)


Dagens YoutubeSå underbar...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pannkaka kan vara gott!

Ja men jag är villig att ändra åsikt om pannkaka, det var väldans gott. Kanske för att Camilla lagade den, men hur som haver väldigt gott.
Just nu är jag väldigt irriterad. En kille la ett bud på en laptop som jag sålde på Tradera och nu börjar han krångla fast det tydligt står i annonsen vad som gäller. Far å  flyg för fan...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dags för lite pannkakor

Ja, men Camilla har tjatat (nästan iaf) om pannkakor ett tag nu och jag är väl inte världens största fan av just denna maträtt men det kan vara kul och testa lite nytt, lite variation i matlagningen. Så då ska man tydligen inhandla detta:

  • Vetemjöl
  • Salt
  • Mjölk
  • Ägg
  • Margarin
Jag vet inte om det blir bra men man kan hoppas. Trots att man är utbildad kock så gjorde vi ALDRIG pannkakor under utbildningen, men det är väl inte så svårt, eller?

Jag har passat på att söka lite jobb idag också. Inga jätte roliga jobb men vad gör man...

Nu bär det av mot affären, ut i det kalla höstregnet


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

God förmiddag

Jag har klivit upp ganska tidigt på sistone men idag vaknade jag inte förrän klockan tio och jag hatar det så. Det känns som man blir seg och trött hela dagen, nåja, man får väl skylla sig själv.
Idag ska jag ta kontakt med VC eftersom jag har smärtor på högersida övanför magen, det gör sjukt ont och gör att jag sover otroligt dåligt. Jag tror att det kan vara en spricka i nåt revben men jag vet inte och kan inte förstå vad jag har gjort för att i så fall få det?

Det är kul med besökare och kommentarer på bloggen, verkligen extra kul att blogga då:) *WINK WINK*

Idag ska jag lägga upp min gamla laptop på tradera till försäljning, inte för pengarnas skull men för att bli av med den, har ju ingen som helst användning för den numer, inte sen jag köpte "Bettan" :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Men vart är alla killar på blogg.se?

Alltså... Jag börjar undra om det finns någon familjefar eller kanske bara en pappa (förutom jag själv) som bloggar om annat är mode, sport, politik eller kläder?

Ni får gärna tipsa mig om detta. Jag märker att jag bara läser tjejbloggar numer och jag tror lilla sambon blir lite svartis så då vore det skönt att kunna lugna ner den gravida bättre halvan med lite familjära mansbloggar (oj vad det lät)

Allvarligt... Tipsa


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lite Isabellabilder

Jag kunde inte låta bli att posta lite bilder på vår Isabella...
Nu är det kväller ;)

Ja, nu börjar det bli sent, Jag känner mig förvånansvärt sliten. Jag har dock en del att stå i innan jag ska glida i säng, kanske blir det ett inlägg till innan jag glider i säng. Jag har sutiit och tittat på Hockeykväll nu, jag gillar Niklas Wikegård skarpt. Han är en skön snubbe som aldrig hymmlar, raka rör liksom. Jag tror att världen skulle må bättre av fler som honom, speciellt inom politiken, jag gillar inte den här "hysch hysch" mentaliteten som finns runt omkring oss. Jag tar hellre en otrevlig sanning än en förskönad lögn.

Jag ska inte tala om sanning och lögn, jag är inte rätt person att hålla i det ämnet, men någon borde.

Jag hoppas jag får några premunanter på min bloggkoll, vore skönt att få vakna till det i morgon. Nej nu måste jag sätta fart...

Lev livet innan någon gör det åt dig

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Gravid vecka 19


Gravid vecka 19

PDF Skriv ut E-post

I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18 - 20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

 

 vikt.JPG  langd.JPG

 260 gram

 17,5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

ultraljud vecka 19

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

Mödravården:

Det är möjligt att göra en detaljerad ultraljudsundersökning från vecka 19. Om ni inte har gjort fostervattenprov eller moderkaksprov kan den detaljerade undersökningen bland annat ge svar på om det finns en förhöjd risk för att fostret har Downs syndrom eller missbildningar. Ni fortsätter att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ok, jag erkänner...

...jag är beroende av Disney och dinsey filmer som Camp Rock, och jag aninegn besatt av Jonas Brothers...därför måste jag posta det här trots att de kan kosta mig många läsare... Jonas Brothers och Disney Rocks - So what....Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vart handlar du "dina" barnkläder?

Ja, det är en fråga som vi på Pamamba undrar, spring och rösta:)


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Men hallå, de blåser lite

Så nu är vi hemkomna från Mjölby och det var inte direkt sommarväder där.
När vi klev av bussen och skulle gå de två hundra meterna från bussen till BVC lyckades vi bli fullständigt dyngsura.
Så där satt vi och väntade på att få träffa barnmorskan (eller vad hon nu var), vi såg helt nerkissade ut men de var vi inte ensamma om så det var väl okej, Vi köpte ett nytt spel till PS:et, jag vet inte vad det var för spel riktigt (jag är inte så insatt som Björn Gustafsson skulle sagt)

Nu har vi ätit tacos idag igen... Tjatigt? Nja, men gott och nu är man väl ganska mätt och belåten. Nu ska jag fila lite på tidningen, lev väl mina vänner:)

Lyssnade precis på webbradion (Din gata) och de sa att det kostar 40 öre att tillverka en hundralapp;)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Morgen morgen

Måndag. En ny vecka och nya utmaningar. Det blir ju så att jag följer med till BVC idag, Camilla har ont i ryggen och behöver assistans. Isabella är så där jobbigt energisk idag, både jag och Camilla är så där lagom roade av det.
Jag saknar verkiligen ett fast jobb och ska nog försöka hitta något nu innan jul -och nyårshelgerna börjar ta fart. Mitt problem är inte att få jobb utan att hålla mig motiverad att stanna kvar. Någongång måste man ju bli vuxen och skaffa ett "sjutillfyra" som man behåller så att man kan bli pensionär någon gång:)

Nu blir de lite puttsande på webbtidning innan vi beger oss mot Mjölby. Jag önskar alla (de få) läsare jag har en underbar måndag:)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

God natt

Nu är det minsann dags för den här herren att krypa till kojs. Har varit en lång dag med en del besvikelse men också mycket skön glädje. I morgon ska Camilla till BVC med Isabella och jag blir ensam en stund. Jag ska försöka ta tag i webbtidningen och uppdatera lite.

Jag måste säga att det är skönt att leva utan mobil, trots att det inte ingick den ursprungliga planerigen så är det en befrielse, mindre trevligt för den som ska försöka få tag på mig, men då får man istället skicka ett litet trevligt mail.

Jag går fortfarande omkring och funderar kring det här men anonyma kommentarer. Om man nu läser en blogg som skrivs av en person som man uppenbarligen inte håller av (för att uttrycka sig milt) då måste man ju ställa sig några frågor angående det, eller det gör jag i alla fall.

Fråga 1A:
Om du nu hatar personen så innerligt att du måste vara kränkande mot denne, varför genomlida den stressen att läsa dennes blogg och reta upp dig, är det inte bättre att bara låta bli att läsa?
Fråga 1B: Om du nu trots allt måste läsa personen i frågas blogg, kan du inte vara vuxen nog och stå för dina åsikter genom att underteckna ditt namn?

Det är öppet för alla anonyma kommenterare att besvara, vore intressant att veta hur ni anonyma tänker eller om ni gör det i huvudtaget, och ja, det är okej att vara anonym, den här gången i alla fall:)

Glöm inte att skriva på protestlistan MED DITT NAMN *LOL*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Säg nej du oxå

Jag hade hoppats att jag skulle slippa skriva ett inlägg av den här karaktären, men nu är det liksom nog.

Alla som känner mig eller ens spenderat fem minuter i min närvaro och lyssnat till det jag sagt vet att jag är den första som ställer mig bakom mänskliga rättigheter som att fritt få uttrycka åsikter.
Jag värnar verkligen om att man ska få säga vad man vill om saker man upplever, det som gör mig upprörd är när "människor" använder sig av den möjligheten för att anonymt klanka ner på andra männsikor utan någon som helst andlening. Okej att man vill snacka skit om andra, det gör inte minst jag, men ha då åtminstone så mycket stolthet att du kan stå för dina ord.

Den senaste tiden har min sambo blivit utsatt för anonyma kommentarer på sin blogg av den mindre trevliga arten och jag gör nu ett försök för att påverka "min bloggportal" blogg.se genom att starta en namninsamling för att ta bort anonyma kommentarer, Skriv under protestlistan du också

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Så jävla trött

Jag orkar inte en sekund till utan kaffe eller cigg, jag bryter ihop mentalt. Fan vad man svag egentligen, Att det ska vara så in helevete svårt att låta bli kaffe och cigg. Det kostar som fan och gör din kropp än mer kass än va den redan är.

Nåja

Morrn morrn..

Det är tidig söndagsmorgon, åtminstone för mig. Camilla, eller sexvägraren som hon kallas internt, ligger och sover medens jag och Isabella sitter och tittar på "Shrek den tredje"
Idag blir en lång och tråkig dag, det är iaf den intiala känslan. Vi har inga pengar att tala om, ingen mat att tala om och de känns som en evighet innan det blir måndag och vi får pengar, Hur som haver så har jag en del städning idag, blir väl lite matlagning också och sen lite data+tv-spel, inte så spännande kanske men ibland måste man uppleva trisstess för att verkligen kunna uppskatta motsatsen, eller nåt:)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Grattis till mig, det är farsdag idag! Grattis till Pappa:)


Lördags slöeri, eller nåt

Jo, men i morse vaknade jag före Camilla (YES), jag hann iofs mer än att byta på Isabella och ta på mig lite kläder innan hon klev upp, aningen chockerad, men det är tanken som räknas:)

Idag har vi lirat "Myth Makers GP" på PS:et, så grymt dålig Camilla är, men hon samlar stjärnor och jag vinner tävlingarna, funkar ganska bra, tror jag. Nu är det mat som gäller. Blir tydligen någon korvpryl med grädde och makaroner. Jag är mästerkocken i den här familjen men hon utmanar på allvar, brukar bli grymt gott, annat var det förr. När vi bodde i Skog, Västernorrland så var det svårsmält.

Blir att slöa hela dagen och antagligen i mogin också. Jag har varit utan kaffe en dag och har konstant huvudvärk, igår rökte jag fem cigg och idag blir det bara en. Tror att jag ska klara det den här gången. Jag tror inte de blir några problem att vara utan cigg men kaffe blir aningen tuffare.

Nåja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen ut i köket och assistera min vackra sambo *wink wink*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Ain´t that hottie ;)

Två störtsköna filmer

Jag rekommenderar alla er som älskar komedi att checka "The Love Guru" och "Semi Pro", två skit roliga filmer som alla med ens uns av humor måste se;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vad bloggar folk om?

Jag hade precis en gnällig diskussion med min sambo Camilla. Hon tycker att folk bloggar om sina liv och jag menar att det bara handlar om kläder, sponsring och dylikt. Varför berättar inte folk vad som händer i deras liv, WHY WHY WHY!

Allvarligt. Jag skriver för döva öron, ingen som läser den här bloggen hur som helst. Jag har inbillat mig att jag är intresant men kanske är jag inte så intressant ändå? Får väl tacka Rosa som lydde min förfrågan och kommenterade, ni andra (vilka då?) må brinna...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sluta röka - intelligent eller inte?

Fredag förmiddag. JAg sitter här med min kopp te och njuter nästan. SUget efter kaffe finns där men är inte särskilt påtaglig eller ens jobbig. Jag har fortfarande kvar en del cigg från i går men känner inget direkt behov av att röka just nu. Jag sa det till Camilla igår, man borde åka upp till fjällen någonstans under tre veckor utan cigg och kaffe, bara mat så man klarar sig tills man fått ut alla gifter ur kroppen.

Jag var på en tillställning i tisdags kväll och d¨kom rökning upp på tapeten. En kvinna som jag har svårt för men som jag ändå försöker lyssna på sa att hon lurade sig själv när hon skulle sluta. Hon sa till sig själv att hon var för intelligent för att röka och menade på att de som röker inte är särskilt intelligenta... Well, thanks eller nått!

Nåja, återstår väl att se om jag är intelligent eller inte.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te, lira lite NHL och skriva lite på pamamba.tk


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Några sköna YouTube-klipp

Jag vet att han är vald och ingen är väl så glad som jag för det men jag gillar också tanken av att så många människor som fullständigt skulle kunna skita i det för oavsett vem som hade vunnit så hade de haft "shitload of money" men de bryr sog om sin omvärld. Jag tycker det är fint så njut nu. Och som kära President Obama säger, Yes we can:)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En kortis...

Jag läste på text-tv att Boxholms Mejeri (en lokal osttillverkare) hade fått anmärningar av livsmedelsverket för b.l.a att det funnits gnagare där osten tillverkas. Det kan förklara varför deras ost smakar skit me det var inte det jag skulle skriva om utan att jag nu har en topp trelista över skit från Boxholm, men det vore för smaskigt att avslöja här och nu;)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mitt i natten

Ja, men då var det natt igen. Dags att krypa till kojs så småning om men just nu är jag alldeles för pigg för det. De som läser min blogg någorlunda ofta vet att jag brukar tänka en massa vid den här tiden dygnet.
Nu sitter jag och funderar på varför saker och ting just nu är någorlunda bra? Varför kunde inte allt vara bra för ett år sen när jag verkligen hade behövt det?
Jag försöker att inte tänka på hotellet men jag kan inte rå för det. Vi hade en bra grej på gång men på något sätt, som vanligt, lät man det glida en ur händerna. Jag menar inte att jag skulle vilja byta ut det jag har nu till det men jag menar att jag ibland kan sakna att serva människor, att få beröm för matlagning, att arrangera saker. Fan vad man älter saker. Vi har det ju kamom här i Skänninge. Vi ska ha barn och jag vore extremt korkad i fall jag ville byta bort detta, och tro mig det vill jag inte heller. Jag vill allra helst bara vara pappa just nu, bara blogga och ha det bra här på hemmaplan.

Jag sitter nu och dricker min sista kopp kaffe på ett tag framöver. Jag ska göra ett allvarligt försök att sluta med det "överflödiga" som cigg och kaffe. Egentligen vill jag väl inte men jag känner att jag måste ge upp något och inte bara Camilla. När det gäller henne så måste jag erkänna en grej, hon blir ju bara snyggare och snyggare för varje dag. Alltså jag har alltid tyckt att hon har varit skit snygg men just nu, när hon är gravid, så blir hon bara snyggare och snyggare. Jag tror jag ska posta en bild på henne också.Vore skoj med kommentarer också. Tror jag fått fyra kommentarer på 6 veckor och förutom Camilla så var det väl bara nån som ville att jag skulle besöka hennes blogg...

Nå väl, ska lira lite NHL innan hag hoppar i säng.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Slarvigt bloggande, jag vet

Jag har blivit dålig på att blogga nu den sista tiden, jag vet, Det händer så mycket känner jag, till och med så mycket att jag spenderar mer tid framför datorn än vad jag sover och känner mig sliten, men det är kul och kanske värt det också. Vi har ju startat en tidning, pamamba.tk, ssom funkar helt okej, men vi har bestämt att fortsätta i fall vi får 1000 unika besökare under november, hittills ligger vi kring 50 unika besökare om dagen men det kommer säkerligen sjunka, brukar ju vara så.

Idag har vi varit på Ultraljud, se bild. Barnmorskan ville inte säga om de var en kille eller tjej, men jag vet att det blir en kille, Sebastian. Barnmorskan sa att det var en "livlig krabat" och råkade försäga sig när hon sa att "huvudsaken var att HAN var frisk" och det var HANNu är det TV som gäller här framöver, först "Criminal Minds" innan "Fringe" börjar. Tänkte att jag skulle få lira lite hockey på tv-spelet innan jag hoppar i säng. Livet leker för tillfället. Ha det gott alla läsare;)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Pamamba.tk - Full fart

Jaha, ja nu är tidningen i full gång på http://pamamba.tk och det går redan över förväntan. Det är mycket besökare och det finns tydligen ett behov av en sån här tidning. Någon kommenterade att det var en tidning som "mama" blandat med en pappatidning för vanligt "fölk".. Roligt, tycker jag


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Färdigäten och en massa jobb

Jaha ja, så ska man någonstans hinna "privatblogga" också, man försätter sig själv i den här situationen. Men jag älskar det.

Idag är det bara en massa Pamamba jobb som gäller, det är skitkul med att driva tidning. Rena turen att man slapp åka in till Mjölby idag.
Jag har precis ätit korvstroganoff ala Camilla, supergod.
Hon fattar inte själv hur duktig hon är på att laga mat, skriva repotage och allt annat (if u know what i mean *wink wink*)

Nu ska jag fortsätta;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Pamamba

...ja så heter den webbtidning som jag och Camilla håller på att starta upp. Det är ganska stressigt och med tanke på att nästa vecka också innehåller ultraljud, möten och andra stressmoment så får vi ser hur utgången ser ut.

Nu så söker vi till denna tidning, som vänder sig till gravida och föräldrar med småbarm (och stora), bland mycket annat:

  • Bloggare
  • Krönikörer
  • Reportrar
Är du intresserad?

Dundra iväg ett mail till markustoni@gmail.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Blogg, Idol, design och huvudvärk

Idag har det inte varit en helt underbar dag, antar att de måste finnas sånna också. Jag vaknade av en hysterisk sambo som krävde uppstigning osv. Jag lugnade ner henne med att ta tvätten och majoriteten av dagen med Isabella medens hon gjorde de hon älskar mest, Design. Sedan eftermiddagen har jag haft huvudvärk, irritation och lyckast manipulera min sambo att göra en ny design åt min hockeyblogg, baserat på hennes dåliga samvete över att hon är paerkerad här hela dagarna och jag får blogga på kvällen... Skämt å sido, vi har de skit bra;)

RSS 2.0