Ett urval av Millias frågor....

Namn: Ja, men jag heter Toni
Smeknamn: Ja, en massa men jag föredrar mammas Nökö
Piercingar: Nej du
Tatueringar: Ja, en enda
Längd: 190 cm
Skostorlek: 44-46
Hårfärg: Ja men typ blond
Är du kär i någon: Alltså, njä, snarare förälskad
Önskar du att du bodde någon annanstans: Njä, Skänninge funkar alldeles utmärkt

Ska fylla på sedan, var jobbigare än jag trodde;)

Så sitter vi här igen då....

Klockan är alldeles för mycket, igen och idag har jag dessutom varit sjukt trött och seg. Det när inget mysterium rubt denna trötthet utan helt enkelt för lite sömn, fullständigt självförvållat. Jag har börja känna mig nere så här på kvällskvisten när jag sitter och skirver eller bara tänker för mig själv. Jag är inte deprimerad eller så, snarare eftertänksam. Jag och Camilla har aldrig haft det bättre än vad vi har idag. Min relation till Isabella blir starkare och bättre dagligen. Jag borde vara nöjd och överlycklig, men ändå är det något som tynger mig, kraftigt.

Nu ska jag maila lite återbud och sen krypa till koja, tidigare än på länge.

Slarvigt, Toni

Ja men jag är så dålig på att blogga eller att komma i håg att blgga. Det händer mycket nu och Caamillas designbyrå rullar på så på dagtid är de tufft att sitta här, men det är helt helt ok för mig. Jag är så glad att hon hittat sitt kall här i livet och hon är ju så sjukt duktig.

Idag ska jag iväg till Linköping för att träffa Elias på SSU, får se vad det mynnar ut i. Jag har sökt jobb på expert i Motala också. Det är kul att vara hemmapappa men de är inte en dans på rosor rent ekonomiskt....

Jaja...

Bilddagboken

Kolla in min bilddagbok;)

En stilla undran...

Ja, nu har klockan blivit ny dag.
Jag sitter och funderar en massa, känner mig väldigt trött men inte "sovtrött" utan bara trött.
Det känns som om min energi för de mesta bara är bortblåst.
Vanligtvis är jag en person som vill göra utvecklande saker, vill testa nya saker, men de enda som jag egentligen har lust med, eller minst olust, att göra är att sitta framför tv:n och lira PS... Det här är alarmerande...

Jag mår inte dåligt, är bara lite motivationsskadad som iofs ofta leder till ganska dåliga saker, av erfarenhet. Vilja är ganska underskattat och utan den så mår iaf jag mindre bra. Jag är nog ganska nervös inför ultraljudet också, är så förbannat rädd för att något ska vara på tok för det är inte helt vanligt att saker och ting går vägen för mig, tro de eller ej.

Det känns iaf som att jag fått en bätrre realtion till Isabella under helgen i takt med att jag inte sitter framför datorn så mycket och jobbar. Det är positivt.

Jag saknar min pappa och våra diskussioner kring politik och andra samhällsbestyr. Det är egentligen den enda nackdelen med att bo i Östergötland, det är så in helvete långt till pappa i Västernorrland, eller är det tvärtom kanske, att det är förbannat långt hit därifrån? :)

Nåja, nu ska jag nog krypa till kojs, men innan de ska jag tjuvröka på kontoret, schhhhh, inte ett ljud till Camilla *LOL*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Mangan rockar än och fortfarande


Måndag

Jag har blivit dålig på att blogga här sedan jag började blogga separat när de gäller hockey, familjeliv och politik, men jag ska försöka bättra mig, för min egen skull.
Idag har vi varit i Mjölby en sväng. Jag bytte mitt fotbollsspel till ett fungernade sådant. Vi fikade en sbbis och ahndlade lite mat. Resten av dagen har jag lekt med Isabella, lagat mat och spelat tv-spel, med andra ord en helt underbar dag. Camilla har fat fullt upp med en massa beställningar på banners till div. bloggar, hennes verksamhet har onekligen blivit populär men jag är inte förvånnad för hon är så jävla duktig på det.

Nu ska jag maila och blogga lite, sedan blir de lite tv-spel innan det är dags för sängen. Sopplunch i morgon.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Till dig, Camilla ;)


Inte så kul...

...att vara rökare idag, det är regnigt och blåsigt. Men som tur är finns det andra saker att glädja sig åt som... som... som... Ja, men man får glad att man lever, att man är lycklig, att man har hälsan i behåll (nåja) och att livet går vidare.

Idag tänker jag inte göra så mycket mer än att blogga, dricka kaffe och möjligen maila. Jag är förvånansvärt sliten i kroppen och känner mig lite nere, men de ter sig kanske med tiden. Jag måste uppsöka min läkare snart, armen har värkt intensivt i vecka och de svåraste har varit att uppehålla humöret, smärtan ebbar ut när man inte tänker på de så mycket.

Nå väl, ha en trevlig söndag och kom i håg att ställa tillbaka klockan en timme, de hade jag iaf glömt;)

Bloggvärlden är bra rolig ibland

Ett snabbt inlägg bara innan jag stänger ner... Jag gled in och läste min sambos blogg och jag blev lite lesen faktiskt. Jag trodde att vi hade kul på vår lilla resa men uppenbarligen var det bara jag som kände så, knepigt att veta när kvinnan inte äger förmågan att kunna säga vad hon EGENTLIGEN tycker... Nåja, cad ska man göra. Tjänar inge till att bli arg eftersom samma v isa pågår dag ut och dag in...

Dansbandskampen och knepig kvinna

Jag har suttit och tittat på "Dansbandskampen" på SVT och säga vad man vill men SVT vet vad underhållning är, enligt mig.
Tanken var att jag och Camilla skulle tittat tillsammans men hon tappade mina toast på golvet och jag tyckte det var roligt, det tyckte inte hon och började gråta. Jag tyckte då att det var en ganska löjlig sak att gråta över och då sprang hon inte till sovrummet och jag har inte sett till henne sedan dess.

Jag kan konstatera att vi aldrig hade dessa gräl innan hon blev gravid, men å andra sidan väntade vi inte barn förut. Jag längtar verkligen efter att detta barn ska komma till världen och att Camilla ska kunna bli sig själv igen för just nu, och det säger hon själv också, så spelar hennes hormoner henne ett spratt.

Nu ska jag dricka kaffe och spela PS2 innan jag siktar in mig på min egen säng, som jag för övrigt saknat i natt trots att jag sov en stock.

"Roadtrip" blev "Traintrip"

Så det här känns lite crazy. Jag och Camilla vakande ganska sent igår och bestämde oss kallt för att göra en lite "road trip" och de första handlade om en kryssning men ganska snabbt hamnade vi på en tågresa med destination Oxelösund. Så nu är vi hemkomna, lite ledbrutna och ändå ganska nöjda. Det var kul men ser inte fram emot att åka pendeltåg eller buss på onsdag men så blir det.

För dig som följer bloggen av politiska motiv kan rikta sina blickar mot  http://www.s-info.se/toni

"Vi har en annorlunda syn"

Idag har jag varit borta hela dagen på ett väldigt intressant seminarium om "Mäns våld mot kvinnor och barn" och man kan väl säga att kvalitéen har varierat ganska mycket.
Först skulle vi se en film under "Vexator" som beskriver ett förhållande i övergepp som vi tyvärr bara fick se halva av eftersom filmen slutade fungera. Efter detta fick jag lyssna till Tina Olby från kvinnojouren i Motala, den föreläsningen har jag hört en gång tidigare och redan nu kändes den tjatig.
Efter det tog Nea Mellberg, forskare från Umeå Universitet vid, hon forskar om Mäns våld mot kvinnor och barn i nära relationer. Den föreläsningen var intressant men på tok för mycket fakta för att man skulle kunna in alltihopa, för min del iaf. Hennes forskning har grundat sig i intervjuer med utsatta kvinnor och arbetet var uppbyggt på ett väldigt intressant sätt. Bara under förra året dog 17 kvinnor i nära relationer till följd av mäns våld.

Efter detta väntade en väldigt efterlängtad lunch som tog 40 minuter att köa till och 5 minuter att äta, en fadäs som jag inte vill gå in mer på. Efter lunch väntade dagens höjdpunkt. Lotta Molander från Kvinnornas Hus i Stockholm (Kvinnojouren i Stockholm) som på ett lättsamt pratade om aspekten som riktar sig till hur barn upplever mäns våld mot sina mammor. Hon berättade också om socialtjänstens fadäser i Stockholm, exempelvis att de en gång åtminstone tvingat en kvinna och hennes våldtäksman träffas för samtal om föräldraskap. Hon berättade också att varje gång hon låter arg eller fräck så är det hennes alterego "Siv" som tagit över.

Man kan också tillägga att vi i Män för kvinnofrid i en del lägen inte delar Kvinnojourens arbetsmetoder eller deras sätt att attackera den problematik vi jobbar med, för det får vi inte glömma, kvinnojouren och vår organisation jobbar för samma mål. Det är emellertid en helt annan diskussion.

  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

God morgon...

Jag snart på väg mot detta efterlängtade seminarium om "Mäns våld mot kvinnor och barn". Som organisations sekreterare (som för övrigt är ett ett alldeles för långt ord) känns som om vårt påverkansarbete gentemot vår egen kommun har gett resultat, även om de aldrig skulle erkänna det.
Problematiken kring mäns våld mot framför allt kvinnor har de senaste åren gjort dramatiska ökningar, senast statistiken pekar mot en höjning på ca 30% i Östergötland, samtidigt förminska insatserna, inte bara hos polisen utan också hos kommunerna, just därför kommer det här seminariet i precis rätt ögonblivk.

Det är alltid ett sant nöje att lyssna till Tina Olby från Motala Kvinnojour, jag gjorde det för några veckor sedan i Skänninge och får nu chansen igen. Tina Olby har en stor erfernhet av våldproblematiken som är ovärderlig och även om jobbar ur en annan aspekt än vi gör som kan jag inte understryka nog hur viktigt det är att vi drar nytta av hennes kunskapsbank.

Nej, nu måste jag rusa för att hinna med bussen. Jag har inte ens en aning om vart Lagmansskolan ligger

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Skänninge kan och Skänninge vill...

Jag precis kommit hem från ett väldigt lånt, men också intressant, medlemsmöte. Jag har träffat intressanta människor och lyssnat till budget för MJölby kommun de närmsta åren. Intressant är det att man väljer att prioritera ungdomar och äldre på ett sätt som känns både nytt och förhoppningsfullt. Detta kommer gynna oss som parti på många sätt inför valet 2010.

Jag träffade också s-föreningen ordförande, Rigmor, som jag delar många åsikter med. Nu skriker sambon om kvalitetstid i soffan så de är bara att lyda. Har seminarium i Mjölby i morgon (för trettionde gången), måste upp tidigt men jag skriver en bra redogörelse och postar litte bilder när jag kommer hem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hemkommen

Ja, men vi har precis klivit innanför dörren när man sätter sig vid datorn igen. Vi åkte en tripp till Motala för att inhandla kött, kan låta lite barbariskt men det låter värre än vad det är. Hur mycket jag än älskar mitt lilla Coop Konsum i Skäninge så är de så att kött är svindyrt så den här gången valde vi ICA Maxi Motala.

Jag ska strax till mitt s-möte här i Skänninge men innan dess rekommenderar jag en bra blogg av Beatrice Brorson, hon skriver på ett intressant och roligt sätt, missa inte det. Jag bör väl dyka in under kvällskvisten också men de blir en tidig kväll, jag har seminarium i morgon i Mjölby om "Mäns våld mot kvinnor och barn"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Svänger snabbt

Nu ska vi helt plötsligt i väg till Motala, ses sen kära blogg

Sprutprogram är viktiga

Ellen Oscarsson, ordförande för SSU Östergötland, skriver ett intressant inlägg om sprutprogram.

KRIS och Unga Kris i Norrköping har meddelat deras ståndpunkt, att de är motståndare till sprutprogrammet.
Jag tycker det är tråkigt och extremt tragiskt att den största organisationen bland missbrukare inte vill slå ett slag för att motivera missbrukare att inte dela sprutor och därmed också säga nej till fler HIV-positiva.
KRIS menar att bli sjuk är ett uppvaknande och leder till att man slutar med droger. Jag köper inte det alls, utan fördömer den tanken totalt.

I Malmö finns sprutprogram och det är ett lysande exempel på att det fungerar. Ingen HIV-possitiv har rapporterats sedan införandet av sprutprogrammet. Danmark är också ett lysande exempel på hur detta är ett fungerande koncept. Men det är inte KRIS eller någon annan motståndare som är syndabocken, utan staten. Det måste vara självklart för alla att sprutprogram reducerar, om inte totalt, löser problematiken. Detta måste finansieras av statliga medle och inte av ett eller annat enstaka landsting/region.

Det kan verka som att det är en liten fråga, men detta är något vi Socialdemokrater måste trycka hårt på nästa mandatperiod, då vi också sitter i regeringsposition.

Hemma igen...

Ja men då var man hemma igen och känner mig lite besviken, faktiskt. Jag trodde att det skulle bli roligare idag på KBT eftersom vi lärt känna några föräldrar men det kändes verkligen inte så, snarare tvärtom.
Det som kändes så positivt i måndags kändes helt plötsligt som bortblåst men jag känner samtidigt att jag inte orkar lägga ner mer energi på det idag.
Jag har en genuin vilja att se till att Isabella får de bästa möjligheterna att utvecklas och om det innebär att jag måste vara påträngande och jobbig gentemot människor, då får det vara så.

Jag vet inte vad vi ska göra idag, både jag och Camilla verkar vara allmänt utslitna efter den senaste tidens känslomässiga berg -och dalbana. Jag har seminarium i Mjölby hela dagen i morgon så jag känner att jag måste vila och ta det lungt idag, har noll energi att göra något alls.

God morgon;)

Jag hinner blogga lite innan vi ska på KBT. Jag sitter och lyssnar på Rihanna och hennes Umbrella, Isabella är grinig och behöver träffa lite andra kids. Idag ska vi inte göra något, eller vi har iaf inte planerat något men det betyder sällan samma sak. Vi måste få klart inbjudningarna till bröllopet idag, eller snart iaf.

Det svänger snabbt i politiken

För drygt ett år sen kändes Miljöpartiet som det enda valet för (s) i ett regeringssamarbete, nu känns det inte alls lika självklart. Jag tror att mycket beror på de faktum att svenskarna inte räknat med att "miljöuppoffringen" skulle kosta så mycket som den gjort, en annan bidragande faktor är helt klart den självklara attityd som lilla mp pressenterat hittills. Mp har t.o.m lyckast reta upp gräsrötterna i (s) som fortfarande hoppas på (v) som enda samarbetspartner.

För mig står det självklart. Jag vill inte ha ett samarbete med Mp av en enkel andledning: Vi kan för lite om miljöpolitik och det kommer skapa en onödig maktposition för de gröna som vi inte bör riskera. Vänsterpartiet kommer att nå rekordhökder i valet 2010 om s+mp blir en verklighet, Sahlin måste ta tag i skiten nu.

Man gifter upp sig

Som ni ser har jag fått en ny design på bloggen, tack vare min blivande fru Camilla har jag fått en snygg och sexig blogg igen. Snacka om att man gifter upp sig, finns inte mycket gnälla på vad gäller henne...

Idag har det varit en trevlig dag med två möten och hemmastök i form av städning. I morgon är det KBT (Kyrkans barntimmar) eller "öppethus" som det kallas här. Finns en bunt med trevliga föräldrar där och en massa goa ungar, Isabella stormtrivs där och vi föräldrar klagar inte heller. Fick med ett debattinlägg i dagens Corren, inte för att man fick tidningen i brevlådan själv, trots att man betalar så dyker den inte upp, lite småsur blir man ju...

Nä, nu ska jag ta och göra lite vettiga grejer som att leta inbjudningskort på nätet till vårt bröllopp den 14/2-09

Chris Brown - Superhuman


Oj så klumpigt

Det är naturligtvis inte mina pengar utan VÅRA, mina och Camillas,,,,, och VI köpte datorn på Expert och ingen annanstans....

Nu så...

Nu har vi ätit och hunnit greja lite, hunnit andas helt enkelt... Det har en tendens att helt enkelt gå för fort för oss i den här familjen och det går från noll till hundra på en bråkdels sekund.

I dag har vi iaf haft föräldragruppen på församlingshemmet i Skänninge. Vi gjorde mackor och åt bakverk från gårdags kvällen. Det kanske inte var så väldigt många denna första gång men tillräckligt många för att få en härlig start på dagen.

Efter detta åt vi lunch på Sunrise i Skänninge innan vi drog mot Linköping för att inhandla dator, nu på hemmaplan känns köpet otroligt bra även om försäljaren på onoff var den mest okunniga  herre jag råkat på, trevlig dock.

Nu är det kväller och jag verkligen känner hur trött jag är, det v ar ett tag sen. I morgon är det fullspeckat så jag har bett Camilla om lov för att få sova ut till nio, tror det var okej, jag lär väl märka det i morgon bitti;)

Crazy dag, alltså

Idag vaknade jag med en massa pengar på mitt konto så jag och Camilla begav oss till Linköping och köpte en ny laptop... Awesome;)

Jag måste springa och handla lite mat nu men jag ska ge en fullkomlig analys av den här dagen... I promise;)

Söndag/måndag

Att alltid blir så sent nu för tiden är ett mysterium, allra helst då jag befinner mig i en seg period och behöver sömn, nå väl....

Just nu sitter både jag och Camilla och bar väntar på att få it fem månaders försenad ersättning från försäkringskassan, det har försattt oss i en närapå ekonomisk kollaps. Det är farligt att förlita sig på statliga organ under en borgerlig regering. Nä, men ärligt talat, är det så att man ska behöva vänta så länge på att i huvudtaget få ett besked...
Nu har vi klarat oss relativt bra tack vare svärfar mfl men tänk på de som inte har det stödet, det skulle vara fullständig katastrof...

Jaja, nu måste jag ändå kila i säng även om John Blund lyser med sin frånvaro...

Tuff vecka väntar och vad tänkte han egentligen?

Jag sitter här och tittar i min kalender inför kommande vecka och det ser tufft ut, måste jag medge...

I morgon måndag har jag och Camilla hand om föräldraträffen på församlingshemmet mellan 9-12, vi har bakat och ska göra mackor i morgon.
På tisdag har jag hela dagen uppbokad med Kvinnofrid, något av en viktig vecka i den bemärkelsen och sen avslutningsvis är det sopplunch med div efterarbete.
På onsdag är jag ledig men hoppas kunna boka in ett viktigt möte just på denna dag och torsdagen blir extremt intressant. Då ska jag på ett seminarium i Mjölby om mäns våld mot kvinnor och barn. Kul men tuff vecka.

Jag satt för en stund sedan och tittade lite på kalla fakta som handlade om skolmassakern i Kauhajokki.
Två saker slår mig.
1. Svenska journalisters uttal av finska namn och orter är tragisk och på gränsen till irriterande
2. De är många gissningar av förståerliga skäl när något sånt här inträffar men någonstans glömmer man att de handlar om en ung man som mådde sjukt dåligt och att det han gjorde måste reflerkteras med detta.
Han beskrivs som en person som hatade männsikor och någonstans kan jag också tro att han gjorde det men jag skulle också vilja träffa en sådan människa som per defintion hatar människor.

Nu ska jag gå och glutta en bit på tv....

Lördag natt

Jag sitter här, lite ensam, och skriver... röker in ockspå fast jag egentligen inte borde. Jag kan inte sova och PS:et har fått krupp... Jag har maialt alla som jag känner i brist på annat... nä nu ska jag krypa till kojs, tvätt kl 11:30....

Fredag och lördag...

Så jag hann aldrig blogga igåt men jag försöker ta igen nu då...

I går skulle vi ju till Linköping för att köpa en laptop med 9" skärm åt Camilla, eller jag trodde det iaf, väl där bestämde Camilla att vi istället skulle köpa ett PS2, inte helt och hållet mot min vilja. Det som gör mig lite fundersam är varför jag aldrig tillåts köpa något åt henne som överstiger värdet av en hundring???

Nå ja, idag har vi bowlat i Mjölby, "just 4 the record" så vann jag med 159 mot 101, mest för Camilla tappade intresset i slutet. Om man nu ska jämföra resultat så bpwlar de bästa drygt 600 poäng på två serier, så det är ju en bit dit, men det var trevligt även om armen värker som f-n.

I morgon ska Camilla baka inför de föräldra café som vi arrangerar i församlingshemmet i Skänningen på måndag kl 9.00 - 12.00 ;) Jag ska tvätta, ja;)

På återseende.


Kväller och grejer

Så i morgon får man pengar, inte en dag för sent.

Det har varit en tung månad med flytt, massa massa bråk och nya bekantskaperi Skänninge. Sammantaget kan mna väl säga att vi tagit oss igenom det och det har i sin tur gjort oss starkare. Imorgon ska vi köpa en lite laptop åt Camilla, jag tror att jag är mer glad för det än hon, trots att det är hennes dator.

Jag tror att hon blir en gladare människa när hon får blogga.

Nu ska vi käka lite goda hemgjorda klyftpotatisar och sen blir det lite "Fringe" på femman.

Puss på sej;)

Då börjas det igen...

Nåja, jag är tillbaka på blogg.se efter en rundtur på andra portaler. Blogg.se är ju den blogg som man påverka mest rent utseeendemässigt.

Jag satt och tittade på den sista debatten mellan Obama och McCain nu på förmiddagen och jag måste säga att de mest påminner om skolgårds tjas i många lägen. McCain säger att Obama har varit polare med någon som inte gkjort så bra grejer osv. Å andra sidan vill man ju inte gärna hänga med männiksor som aldrig begått några misstag eftersom de med största sannolikhet ljuger.

Vi hörs väl av:)

RSS 2.0