Guiden för "Gravida pappor" Del 1

Innan du läser detta ska jag informera dig om två saker: Jag är ingen expert och kan alltså inte belastas för ev. misslyckade försök att använda mina metoder och för guds skull, se det här med glimten i ögat;)

När man ska bli förälder för första gången så händer det mycket i ens liv, oftast vet man varken in eller ut och för kvinnorna är det många gånger mycket värre än för oss, det kan tyckas självklart men oftast glömms papparollen bort under graviditeten. Man glömmer gärna bort vi män faktiskt bär ett tungt lass under den senare delen av graviditeten.

Så här följer några enkla tips till alla blivande pappor:

Låt oss säga att ni sitter och tittar på en romantisk film i soffan, allt är mysigt och helt plötsligt vänder allt. Hon slänger ur sig, nästan gråtandes i högt tonläge, "Varför är inte du lika romantisk som Ben Affleck? Vad krävs för att du ska visa lite känslor?" sen springer hon ut från rummet.

Här har du två alternativ:
1. Du sträcker dig efter godisskålen och fortsätter titta på filmen och gissar att det blir bättre om hon får en stund själv
2. Du springer efter henne och tröstar henne, tar lite skit och lovar att jobba på din romantiska sida, allt för husfriden.

Väljer du altternativ 1 kan du räkna med att hon kommer slakta dig inför era gemensamma vänner först och främst för att du inte tröstade henne men kanske mest för att du nallade hennes godis på köpet, tro mig dem håller alltid räkningen på godisarna. Väljer du alternativ 2  så är du körd för resten av graviditeten för nästa gång hon känner att allt inte är okej för stunden så kommer du att behöva upprepa hela proceduren varje kväll.

Mitt tips:
När situationen uppstår handlar allt om snabba reaktioner, du måste handla snabbt för att överleva. Om hon snyftar, tänk på din lilla hundvalp som dog när du var fem eller din gamla mormor, gör allt för att skvätta fram en tår och gråt för allt var du är värd. Om du gråter mer än henne så kan hon omöjligt bli arg, hon glömmer snabbt bort din oromantiska sida  och du har övertaget, åtminstone den här kvällen. Men kom ihåg, hur sugen du än är på godis, så låt bli, dem har stenkoll på den där jävla skålen och det bråket vill du inte ens tänka på, jag lovar:)


Håll utkik efter nästa del under dagen:)


Kommentarer
Postat av: Ida Hasselqvist

Vilken mysig blogg.

Hur är det med dig? Kraaam

2009-01-05 @ 14:22:55
URL: http://hasselqvist.blogg.se/
Postat av: Blondiie

hahaha dööööööööööööööör av skratt!! helt rätt ju!!!

du borde ge ut boken istället för dom där tramsböckerna som finns ala 70-talet

2009-01-05 @ 14:51:32
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Julia

Hahaha xP Nooo, om tjejen tycker att man är oromantisk får man väl ta och släpa sig iväg till affären och köpa lite rosor och choklad!

2009-01-05 @ 15:32:11
URL: http://enjulia.blogg.se/
Postat av: Carolina

Hahahaha - tack för dagens asgarv! ;)

2009-01-05 @ 21:29:29
URL: http://carolina1979.blogg.se/
Postat av: ♡ GucciMama ♡

hihihi så sant så... jag var riktigt känslig när jag var gravid. bråkade alltid med min man :-)

2009-01-05 @ 21:42:33
URL: http://guccimama.blogg.se/

Spotta din tanke;)

Namn:
Återbesök?

E-postadress: (Syns inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0