Sprutprogram är viktiga

Ellen Oscarsson, ordförande för SSU Östergötland, skriver ett intressant inlägg om sprutprogram.

KRIS och Unga Kris i Norrköping har meddelat deras ståndpunkt, att de är motståndare till sprutprogrammet.
Jag tycker det är tråkigt och extremt tragiskt att den största organisationen bland missbrukare inte vill slå ett slag för att motivera missbrukare att inte dela sprutor och därmed också säga nej till fler HIV-positiva.
KRIS menar att bli sjuk är ett uppvaknande och leder till att man slutar med droger. Jag köper inte det alls, utan fördömer den tanken totalt.

I Malmö finns sprutprogram och det är ett lysande exempel på att det fungerar. Ingen HIV-possitiv har rapporterats sedan införandet av sprutprogrammet. Danmark är också ett lysande exempel på hur detta är ett fungerande koncept. Men det är inte KRIS eller någon annan motståndare som är syndabocken, utan staten. Det måste vara självklart för alla att sprutprogram reducerar, om inte totalt, löser problematiken. Detta måste finansieras av statliga medle och inte av ett eller annat enstaka landsting/region.

Det kan verka som att det är en liten fråga, men detta är något vi Socialdemokrater måste trycka hårt på nästa mandatperiod, då vi också sitter i regeringsposition.

Kommentarer

Spotta din tanke;)

Namn:
Återbesök?

E-postadress: (Syns inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0